Gündem Devlet kılığında katil! Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü?

Devlet kılığında katil! Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü?

Paylaş
Devlet kılığında katil! Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta Prens’in adamlarınca öldürülmesiyle ilgili ulaşılan her delil, olayın baştan sona planlı olduğunu ortaya çıkardı. Adli tıpçısından dublörüne kadar en ince ayrıntısı bile düşünülüp işlenen cinayet Türkiye devreye girmese örtbas edilecekti.

Cemal Kaşıkçı (60), 2 Ekim’de saat 13.14’te Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdi.

Haberin Devamı

Bir hafta önce konsolosluğu arayan Kaşıkçı’nın görüşmesi bir bahaneyle 2 Ekim’e ertelenmişti. Kaşıkçı bu ertelemeden dolayı kaygılanmıştı.

Kaşıkçı içeri girdi, hemen Başkonsolos Uteybi’nin odasına alındı. ‘C ünitesi’ denilen bu oda binanın en korunaklı yeriydi. Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın dediği gibi arbede sırasında öldürülmedi.

Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018, saat 13.14’te başkonsolosluğa böyle girdi.

ANINDA ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul’a gönderilen Prens Selman’ın devlet çalışanlarından oluşan 15 kişilik infaz timi hemen Cemal Kaşıkçı’yı boğdu.

Tim, Kaşıkçı’nın akıllı saatine girmek için parmak izini kullanmak amacıyla parmaklarını kesti. Ama başarılı olamadılar. Suudi Adli Tıp Kurumu Başkanı Al Tubaigy, müzik açıp cesedi 15 parçaya ayırdı.

Haberin Devamı

Ceset parçaları ‘diplomatik plakalı’ araçla dışarı çıkartılıp, yerel bir işbirlikçiye teslim edildi.

Al Madani öldürülen Kaşıkçı’nın üzerindeki kıyafetleri giyip gözlüğünü takıp konsolosluktan böyle çıktı.

POLİSİ KANDIRAMADILAR

Timin lideri Abdulaziz Mutreb, Prens’in ofis müdürünü arayıp bilgi verdi.

Cinayette ‘dublör’ olması için İstanbul’a getirilen istihbaratçı Mustafa Al Madani’ye (57), Kaşıkçı’nın kıyafetleri giydirildi. Gözlüğü takıldı. 2 saat sonra dışarı çıkartılan Madani, Kaşıkçı kılığında İstanbul’da gezindi.

Görüntüleri de özellikle kaydedildi. Amaç, bu görüntüleri “Kaşıkçı, binadan çıktı” diyerek Türk emniyetine sunmaktı. Kaşıkçı’nın öldürülürken kaydedilen sesi, bu planı boşa çıkardı.

CİNAYETİ ÖRTBAS ETMEK İÇİN ÇEVİRMEDİKLERİ DOLAP KALMAMIŞ

Odasında cinayet işlenen Başkonsolos Uteybi, Türkiye’nin binada inceleme yapmasına 10 gün boyunca izin vermemişti. Bu süre boyunca cinayetin delillerini temizlemek için uğraştılar. Uteybi, durum ortaya çıkınca 16 Ekim’de ülkesine kaçtı. Türkiye, Uteybi hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını isteyebilir.

ESRARENGİZ ARAÇ OTOPARKTAN ÇIKTI

Suudi Başkonsolosluğu’na ait 34 CC 1736 diplomatik plakalı siyah Mercedes Sultangazi’de otoparkta park edilmiş halde bulundu. Araç, Kaşıkçı öldürüldükten sonra bu otoparka bırakılmış.

Haberin Devamı

Polis, araçta parmak izi ve delil aramaya başladı. Ayrıca söz konusu otoparka 18 Ekim’de de diplomatik plakalı ikinci bir aracın daha giriş çıkış yaptığı tespit edildi.