Eğitim - Kariyer DGS sınavı saat kaçta bitecek? DGS kaç dakika sürecek?

DGS sınavı saat kaçta bitecek? DGS kaç dakika sürecek?

Paylaş
DGS sınavı saat kaçta bitecek? DGS kaç dakika sürecek?

DGS sınavı bu sabah saat 10.15'te başladı. ÖSYM'nin kılavuzda açıkladığı bilgiler arasında yer alan sınav saati, günün araştırılan konusu oldu. Peki, DGS sınavı saat kaçta bitecek ve kaç dakika sürecek?

DGS sınavı saat kaçta başlayacak sorusunun yanıtı sınava katılım sağlayacak adaylar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Bugün yapılan DGS sınavı için öğrencilere ÖSYM'den uyarılar geldi. Öğrenciler yanlarında bulundurmaları gereken belgeler dışında başka bir belgeyle içeri alınmayacak. Peki, DGS sınavı saat kaçta ve kaç dakika sürecek?

Haberin Devamı

DGS SINAVI SAAT KAÇTA VE KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınav 12.45'te sona erecek. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.