Gündem DGS sonuçları açıklandı! Peki, DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

DGS sonuçları açıklandı! Peki, DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Paylaş
DGS sonuçları açıklandı! Peki, DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları için bugün bugün binlerce aday teyakkuzdaydı. ÖSYM'nin sitesi anlık olarak kontrol edilip "DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusu yöneltiliyordu. ÖSYM saat 14.30'da beklenen açıklamayı yaparak sonuçları ilan ettiğini duyurdu. Şimdi başarılı olan adayları başka bir maraton bekliyor. DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

ÖSYM 30 Haziran'da gerçekleşen DGS'nin sonuçlarının 25 Temmuz'da açıklanacağını duyurmuştu. Geceden itibaren sonuçların erken açıklanma ihtimaline karşı ÖSYM sitesi sürekli olarak kontrol edildi. Geçen sene sonuçlar 16.45'te açıklanırken bu sene sonuçlar 14.30'da açıklandı. Sonuçların ilanıyla birlikte yoğunluk oluştu. Sonuçlarını kontrol eden ve başarılı puan elde eden adaylar yeni bir soruya cevap aramaya başladı: DGS tercih başvuruları ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

DGS SONÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yerleştirmeler adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak. Geçen yıl DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış tercihler 6 Eylül'de alınmaya başlamıştı. Bu süre baz alındığında 2016 DGS tercihlerinin 14 Ağustos'ta alınması bekleniyor. Aynı gün kılavuz da yayımlanacak.