Gündem DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih...

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih...

Paylaş
DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih...

DGS tercih başvurular için son gündeü ve saat 23.59 itibarıyla sona erdi. Bu dakikadan itibaren başvuruda bulunan tüma adaylar aynı soruya cevap aradı: DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih...

ÖSYM'nin, DGS tercih başvurularının 7-14 Eylül tarihleri arasında yapılacağını duyurmasıyla birlikte on binlerce kişi bu işlem için kollarını sıvadı. Dün, tercih işlemlerinin son günüydü ve saat 23,59'da başvurular sona erdi. Bugün ise on binler DGS sonuçlarına kilitlenmiş vaziyette ve "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih başvuruları 7-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Geçen yıl ise 19-26 Eylül tarhleri arasında gerçekleşmişti. 2017'de sonuçların açıklanma tarihi 2 Ekim'di. Şimdi bu süre baz alındığında, sonuçların 20 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2018-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2018-2019 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME OLACAK MI?

ÖSYM tarafından DGS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması ya da adayların tercih etmemesi sonucunda boş kalan yerler için ek yerleştirme yapılır. DGS puanına göre yapılan ilk tercihlerde adaylardan ücret alınmaz. İlk tercih sonrasında tüm tercihler için adayların 15 Türk Lirası ücret ödemesi gerekir. Ek yerleştirme ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılır.