Gündem Dilek Doğan iddianamesi kabul edildi

Dilek Doğan iddianamesi kabul edildi

Paylaş
Dilek Doğan iddianamesi kabul edildi

Sarıyer'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Doğan'ın ölümüne ilişkin şüpheli bir polis memuruyla ilgili hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi

Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüne ilişkin şüpheli bir polis memuruyla ilgili hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu’nca, Dilek Doğan’ın hayatını kaybettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince değerlendirildi. Mahkeme heyeti, iddianameyi kabul ederek, şüpheli polisin yargılanmasının yolunu açtı. İddianamede, Dilek Doğan’ın ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru Y.M. hakkında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi" ile "kamu görevlisine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak" suçlarından 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

NE YAŞANMIŞTI?

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP/C’nin 10 Ağustos’ta ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K’nin yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim’de Sarıyer’de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Doğan’ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M.’nin ifadesi alınmış ve bu kişi tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memurunun adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

AA