Eğitim - Kariyer Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu'nda konuştu

Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu'nda konuştu

Paylaş
Dilek öğretmen Avrupa Parlamentosu'nda konuştu

Samsun Çarşamba'daki Kumköy İlkokulu'nda görev yaparken 'Dünyanın En İyi 50 Öğretmeni’ arasında gösterilen ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli, resmi konuşmacı olarak Avrupa Parlamentosu’na katıldı

Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu, onursal başkanlığını ABD eski başkanlarından Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından 2014’te düzenlenen Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği "En İyi 50 Öğretmen" arasında sınıf öğretmeni Dilek Livaneli’ye (36) de yer verildi. O dönem Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu’nda görev yapan Dilek Livaneli’ye Avrupa Parlamentosu'ndan davet geldi.

Haberin Devamı

4 METRAKARELİK AFİŞ

8-10 Ocak tarihleri arasında Brüksel’de düzenlenen "Faces of Civil Society Actors in Turkey" adlı etkinlikte yer alan Dilek Livaneli, Avrupa Parlamentosu’nda resmi konuşmacı olarak bulundu. Parlamento ana salonundaki sergide Dilek Livaneli’nin meslek hayatında yaptığı hizmetler, 4 metrekarelik afişte sergilendi.

'BU ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ'

Dilek Livaneli, konuşmasında kendi hikayesinden bahsederek meslek hayatı boyunca Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham aldığını ve onun kalbinde olduğunu söyledi. Livaneli, Atatürk’ün "Bir milleti yalnız ve ancak öğretmenler kurtaracaktır" sözünü söyleyerek devam ettiği konuşmasında "Türkiye'de bir milyon öğretmen bulunuyor ve bu çok büyük bir güç. İstersek tüm eksiklikleri hissederek, ihtiyaçları belirleyip kültürü yakından tanıyarak her şeyi baştan inşa edebiliriz. Dünyayı güzelleştirmeye çalışan herkese teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Dilek Livaneli’nin şu anda İngiltere'nin başkenti Londra'da Uluslararası Montessori Derneği’ne bağlı okullarda uygulamalı eğitim ve araştırmalarına devam ediyor. Ayrıca Varkey Eğitim Elçiliği Programı yürütüp Dünya Öğretmen Statüsü Endeksi Çalışmaları'nda aktif olarak yer alıyor.

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)