Gündem Diri diri yakacaklardı

Diri diri yakacaklardı

Paylaş
Diri diri yakacaklardı

Teröristlerce bir banka şubesine atılan molotofkokteyli seyyar balıkçılık yapan bir kişiyi az daha canından ediyordu

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, bir banka şubesine atılan molotofkokteyli seyyar balıkçılık yapan bir kişiyi az daha canından ediyordu. Bir işyerinin güvenlik kemarasına yansıyan görüntülerde, alevlerin arasında kalan kişi, çevredekilerin yardımıyla kurtuldu.

Haberin Devamı

Olay dün saat 16.00 sıralarında Nusaybin Selmani Pak Sokak’ta meydana geldi. Terör örgütü PKK yandaşı bir kişi, bir banka şubesine molotof atmak istedi. Molotofkokteyli banka önünde seyyar balıkçılık yapan adı öğrenilmeyen bir kişiye isabet etti. Bir anda alevler arasında kalan bu kişi kendi çabalarıyla alevleri söndüremeyince, çevredekiler yardımına koştu. Diri diri yanmaktan son anda kurtulan seyyar balıkçı, çağrılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cadde üzerinde bir işyerinin güvenlik kamerası, bu olayı kaydetti.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen balıkçının, bacaklarında ileri derecede yanıklar oluştuğu belirlendi.

Benzer bir olayın ise, 5 Ekim’de yine Nusaybin Lozan Caddesi’nde meydana geldiği ortaya çıktı. Dörtyol Mevkii Demokrasi Parkı önünde motosiklet ile seyir halinde olan 2 kişinin üzerine molotofkokteyli atıldı. Olayda, motosiklet sürücüsü, kafasından yaralanırken, yüzünün her iki tarafının da yanıklar meydana geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

BDP BİNASINDAN MOLOTOF ÇIKTI

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekiplerinin Nusaybin İlçesi’ndeki BDP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu binanın bodrum katında hazırlandığını tespit ettiği 24 molotofkokteyli bulundu. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, molotofların BDP ilçe binasının arka kapısından, yük taşımacılığında kullanılan 3 tekerlekli bisiklet kasasına yüklendiği bildirildi. Açıklamada, molotof kokteyllerinin Nusaybin ilçesinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eş zamanlı olarak kullanılacağının belirlenmesi üzerine, 3 tekerlikli bisikleti kullanan 14 yaşındaki M.A. isimli çocuğun gözaltına alındığı belirtildi. Bisiklet kasasında yapılan kontrolde ise, ağzı açık koli içerisinde toplam kullanıma hazır 24 molotof kokteyli ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan 14 yaşındaki M.A., cumhuriyet savcısının talimatıyla ailesine teslim edildi.