Gündem Diriliş dizisi oyuncuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında

Diriliş dizisi oyuncuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında

Paylaş
Diriliş dizisi oyuncuları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağında

Türk müteahhitlerinin ‘en büyük işi’ olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminalinin temeli atıldı. 12 bin kişinin çalışacağı inşaat, 4 yılda tamamlanacak. Türk şirketleri Körfez’de 14 yılda 51 milyar dolarlık iş yaptı

TEMELİ ERDOĞAN ATTI


Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri el Sabah’ın katıldığı törenle atıldı. 4.5 milyar dolarlık (16.2 milyar lira) inşaat işi, Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında tek kalemde kazandığı en büyük ihale özelliği taşıyor. Dünkü temel atma töreninde konuşan Erdoğan, “Türk şirketleri, Kuveyt’in kalkınma hamlesine her alanda katkı sunmaya hazır” diye konuştu.


DİRİLİŞ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kuveyt'e giden "Diriliş Ertuğrul" ekibi, dönüş yolunda uçakta Erdoğan'la sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Varank'ın, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan Diriliş'in senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ ve oyuncu Engin Altan Düzyatan ile birlikte görülüyor.

Kuveyt gezisinde Diriliş ekibinin de kendilerine eşlik ettiğini duyuran Mustafa Varank, dizinin Kuveyt'te de büyük ilgiyle takip edildiğini de paylaştı.

51 MİLYAR DOLAR


Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerle Türkiye’nin ticaret hacminin 2016’da 17.5 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, “Potansiyellerimizi gözönüne aldığımızda bu da asla yeterli değil. Ayrıca son 14 yılda Türk şirketleri, bölgede 51 milyar doların üzerinde proje üstlendi” dedi. Erdoğan, Kuveyt ile ticaret hacminin 1.3 milyar dolara, müteahhitlik hizmetinin de 6.5 milyar dolara çıktığını kaydetti.

TÜRKİYE 'İŞBİRLİĞİ' ÜLKESİ


Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi Körfez İşbirliği Konseyi üyesi ülkelerinin, Türkiye’yi işbirliği yapılacak en önemli 5 ülkeden birisi olarak kabul etmelerinden memnun olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye ile Konsey arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşması hem Türkiye-Kuveyt ikili ilişkilerine hem de körfez bölgesi ile ticaretimize yeni ufuklar açacaktır” dedi.

'İKİ YIL ERKEN BİTİRECEĞİZ'


Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminal binasını Limak İnşaat yapacak. Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir şunları kaydetti: “Dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster&Partners dizayn etti. Dünyada eşi benzeri olmayan ikonik bir yapı özelliğini taşıyor. Sözleşmede 6 yıl yazmasına rağmen 4 yılda bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca havalimanını tamamlayacak bağlantı projelerinin yapımı ve işletmesine de talibiz.”


25 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ


Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı işi, 2016’da 4.5 milyar dolar teklif ile alındı. 708 bin metrekarelik inşaat alanına sahip terminal, tamamlandığında 25 milyon yolcu kapasiteli olacak. 21 uçağa aynı anda hizmet verebilecek. Çatısında 16 megawattlık kurulu güce sahip güneş paneli olacak. Projeyle 7 bin 500’ü inşaatta, 12 bin kişiye iş sağlanacak.