Beden Sağlığı Diş eksikliği birçok hastalığın habercisi

Diş eksikliği birçok hastalığın habercisi

Paylaş
Diş eksikliği birçok hastalığın habercisi

Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı Doç.Dr. Birkan Özkan, ağız sağlığının genel sağlık üzerinde çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi

Dr. Birkan Özkan, kalp hastalığı başta olmak üzere diyabet, karaciğer ve böbrek gibi bazı rahatsızlığı olanların da diş yaptırırken özellikle dikişsiz implantı tercih etmelerini önerdi.

Haberin Devamı

Dişlerin vücut genel sağlığı için son derece önemli olduğunu ve yokluğunda, ağız bölgesinden, mide- bağırsak sistemine öğütülememiş ve kesilememiş besinlerin tüm olarak ilerlediğini ifade eden Özkan "Bunun üzerine mide çok yüksek düzeyde asit salgılamaya başlar ve gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Asiditenin çok olmasından dolayı, mide ve barsak bölgesinde şişlik oluşması ve bununla birlikte kabızlık rahatsızlığın da bu tabloya eşlik etmesi de olağandır. Mide bölgesinde, sindirimin zorlandığı durumlarda bireylerde diyabetin tetiklenmesi, anormal kilo artışı ve obeziteyle tanışma olasılığı artar. Ayrıca mideye tüm olarak ulaşmış yiyeceklerin sindirilmesi için de kalbin kan pompalama düzeyi olağanüstü düzeyde aratacaktır ve bu nedenle kalp iş yükü artması da hipertansiyon hastalığı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğinden vücut genel sağlığını daha da bozabilmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Özkan, diş olmayan bölgede, kemik erimesi ve sağlıksız dişetinin kalınlaşmasının normal şartlar altında, diş kaybı olmayan ve sağlıklı bireylerde, yanak dil ve dudaklar, dişlerin temizliğine mekanik olarak yardımcı olduğuna da dikkat çekti.

MERSİN, (DHA)