Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'den iadesi istenen 84 FETÖ'cünün listesini teslim etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'den iadesi istenen 84 FETÖ'cünün listesini teslim etti

Paylaş
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'den iadesi istenen 84 FETÖ'cünün listesini teslim etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 FETÖ mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin sonuna kadar aydınlatılması konusunda ısrarcı olduğunu ve ABD'ye de bu şekilde iletildiğini belirtti.

Haberin Devamı

'TALİMATIN KİMDEN ALINDIĞININ AÇIĞA ÇIKMASINI İSTİYORUZ'

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda aydınlatılmamış sorular olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Talimatın kimden alındığının açığa çıkmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı olayını "aydınlatılması gereken bir cinayet" olarak gördüğünü, bunu siyasi bir konu olarak görmediğini söyledi.

'CİNAYET AYDINLATILMALI'

Kaşıkçı cinayetinden dolayı birçok ülkenin Suudi Arabistanla ilişkilerini bozmak istemediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Biz de istemeyiz; fakat cinayet aydınlatılmalı." ifadesini kullandı.

'TÜRK-AMERİKAN EKİPLERİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR ARAYA GELECEK'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Menbiç yol haritasının diğer bölgelere de uygulanması için Türk-Amerikan ekiplerinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini kaydetti.

Haberin Devamı

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SORUŞTURMASI OLABİLİR'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İki ülkenin ortak yürüteceği bir soruşturma olabilir mi diye araştırdık, bazı ülkeler bu konuda pratiklerini aktardı. BM Genel sekreteri ile de görüşeceğiz. Suudi Arabistan'a biz elimizdeki her şeyi, bu güne kadar aktardık ancak onlardan yeterli samimiyeti görmedik. İlişkinin böyle sürmesi halinde Birleşmiş Milletler soruşturması olabilir." şeklinde konuştu.

POMPEO VE BOLTON İLE GÖRÜŞTÜ

Washington temasları kapsamında önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile daha sonra ise Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüştüğünü belirten Çavuşoğlu, "Mike Pompeo ile yaptığımız görüşmemizde tabii ilişkilerimizi nasıl daha ileri götürebiliriz, nasıl normalleştirebiliriz, beklentilerimiz ne, bunları konuştuk. Bunlardan iki tanesi FETÖ ve ABD'nin Suriye'de YPG ile iş birliğidir. Bu konudaki endişelerimizin yanında, neler yapılmasını gerektiğini konuştuk." ifadelerini kullandı.

ABD'li mevkidaşı ile Münbiç yol haritasını da ele aldıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu yol haritası sadece Münbiç'le ilgili değil. Fırat'ın doğusu, Suriye'nin kuzeyiyle de ilgili olduğu için bir taraftan Münbiç yol haritasını uygularken diğer tarafta ne yapacağımızı konuşmaya başlamamız gerekir; bunları değerlendirdik." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

HALKBANK DAVASI

ABD'de New York Güney Bölge Mahkemesinde ve Hazine Bakanlığında Halkbank'a ilişkin devam eden süreçlerle ilgili avukatlarla görüştüğünü dile getiren Çavuşoğlu, bu konuda yapılması gereken işler ve atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Bolton ve Pompeo ile temaslarını "verimli görüşmeler" olarak niteledi.