Gündem DİSK kortejine gaz ve cop

DİSK kortejine gaz ve cop

Paylaş
DİSK kortejine gaz ve cop

İstanbul'da Taksim'e çıkmaya çalışan DİSK kortejine Halaskargazi Caddesi üzerinde gaz, su ve copla müdahale edildi

DİSK Genel Merkezi nönünden Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başlayan ve bir süre Halaskargazi Caddesi’ndeki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen grup, tekrar yürümeye başladı. Grup, sloganlar eşliğinde Osmanbey Metrosu önüne ulaştı. Bu sırada iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA), Halaskargazi Caddesi’nin ortasında bekletildiği, polis memurlarının gaz maskelerini taktığı görüldü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9620","9620","201305","9620-1.jpg");

'BU SON UYARIMIZ'

Polis, megafonla "Dağılmazsanız suç işlemiş olacaksanız. Bu yaptığınız gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet suçunu teşkil eder. Dağılmazsanız, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtılacaksınız. Bu son uyarımız. Dağılmanız için size süre veriyoruz" uyarısında bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Yunus Dolar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile görüşerek, 50 kişilik bir grup ile Taksim Meydanı’na çelenk koymalarına izin vereceklerini söyledi. Dolar, 50 kişilik grup dışındaki diğer katılımcıların alana giriş yapamayacağını, aksi takdirde müdahale edeceklerini ifade etti. Uzlaşı sağlanamaması üzerine polis, DİSK kortejine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Haberin Devamı

YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORLAR

Yürüyüşe katılanlar atılan biber gazından etkilendi. Grup da maytap atarak polise karşılık verdi. Öte yandan Şişli’nin ara sokaklarından Büyükdere Caddesi’ne çıkmaya çalışan yüzleri maskeli bir gruba polis panzerle su sıkarak müdahalede bulundu. Grup, bu müdahalenin ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’ne kaçtı.

DİSK üyesi bir grup da Abide-i Hürriyet Caddesi’nden Şişli Camisi’ne doğru yürüyor. Cami önünde barikat kuran polis, burada bekleyişini sürdürüyor.

AA