Eğitim - Kariyer Doğu Akdeniz Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi

Paylaş
Doğu Akdeniz Üniversitesi

KKTC'deki Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin en çok tercih edilen programları Hukuk, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Mühendislik programları ile Eczacılık...

Üniversite Adı: Doğu Akdeniz Üniversitesi

Rektör:
Prof.Dr. Abdullah Y. Öztoprak

Kuruluş Tarihi:
1979

Bulunduğu İl:
Gazimağusa – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Akademik Birimleri:

• Eczacılık Fakültesi
• Eğitim Fakültesi
• Fen ve Edebiyat Fakültesi
• Hukuk Fakültesi
• İşletme ve Ekonomi Fakültesi
• İletişim Fakültesi
• Mimarlık Fakültesi
• Mühendislik Fakültesi
• Sağlık Bilimleri Fakültesi
• Tıp Fakültesi
• Turizm Fakültesi

• Adalet Meslek Yüksek Okulu
• Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu
• Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu
• Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu
• Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu
• Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu

• Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
• İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü
• Uzaktan Eğitim Enstitüsü

Toplam Öğrenci Sayısı:

İngilizce Hazırlık Okulu: Yaklaşık 700
Lisans ve önlisans: Yaklaşık 12000
Lisansüstü:Yaklaşık 1800

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim alan 14,000’i aşkın öğrencinin yaklaşık 2760’ı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uyruklu, 7100’ü Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olup, geri kalan yaklaşık 4400 öğrenci ise dünyanın 75 ülkesinden gelerek üniversitemize öğrenim görmektedir.

En İddialı Olduğu Bölümler: Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 88 önlisans ve lisans, 64 yükseklisans ve doktora programı bulunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin en çok tercih edilen programları Hukuk, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Mühendislik programları ile Eczacılık’tır.

Yabancı Dil Olanakları:Üniversitede eğitim dili ağırlıklı olarak İngilizcedir. Ancak eğitim dili Türkçe olan programlar da bulunmaktadır. Ayrıca Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda Almanca, Fransızca, Rusça, İspanyolca, İtalyanca ve Yunanca gibi dilleri öğrenme imkanı da bulunmaktadır.
Akademik Personel Sayısı ve Dağılımı:Üniversitede 35 farklı ülkeden 1000 civarında öğretim üyesi bulunmaktadır.

Burs Olanakları: Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne burslu olarak yerleşip kayıt yapan her öğrencinin bursu normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam etmektedir. 2013-2014 Akademik Yılı’nda YÖK tarafından onaylanan 3576 kontenjanın 1665’i bursludur. TSK mensubu, eğitimci ve sağlık alanında çalışan ailelerin çocuklarına yönelik Meslek Bursları yanında, ÖSYM Bursu (%100, % 50 ve % 25), Teşvik Bursu, Yüksek Şeref Bursu, Sporcu Bursu ve İndirimi gibi birçok burs imkanına sahip olunabilmektedir. Ayrıca birçok programda üniversitemizi 1., 2. ve 3.tercihiyle yerleşen öğrencilere herhangi bir koşul aranmaksızın % 25, % 20 ve % 15 oranında “Tercih Bursu” imkanı tanınmaktadır.

Yurt Olanakları: Kampüsteki modern yurtlarda 5500 öğrenciye barınma imkanı sağlanırken, kentte yaşamak isteyen öğrencilerin konutları da üniversite tarafından kiralanabilmektedir. Üniversiteye ait öğrenci yurtlarında, yeni kayıt yaptıran öğrencilere öncelik tanınmaktadır. Dileyen öğrenciler Gazimağusa kenti içinde kiralık ev veya özel yurtlardan da yararlanabilirler.

Kampüs Olanakları: Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, derslerin yanı sıra ders dışı öğrenci yaşamının da zevkli, eğlenceli geçmesi ve zengin bir sosyal ortamın yaratılması için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Öğrenciler, çeşitli etkinliklerde yer almakta, Üniversite ve çevrenin sunduğu sosyal ve kültürel olanaklardan yararlanmaktadır. Saygın bilim adamları ve tanınmış sanatçılar, düzenlenen bilimsel ve kültürel toplantılara, gösteri ve konserlere katılarak, hem öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda sosyal gelişimlerine katkıda bulunmakta hem de kampüs yaşamını renklendirmektedirler

Öğrenci Kulüpleri:
Üniversitede isteyen her öğrenci, ilgi alanına giren kulüplere üye olabildiği gibi yeni ilgi alanlarına dönük kulüp oluşturmak için de girişimde bulunabilmektedir. Bu sayede, öğrencilerin sosyo-kültürel ve mesleki açıdan gelişmeleri, iletişim ve kendilerini ifade etme becerisi kazanmaları, kulüp konularıyla ilgili veya ortak etkinlikler düzenlemeleri, düzenlenen etkinliklere katılmaları, boş zamanlarını iyi değerlendirme ve birlikte eğlenme alışkanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır. Müzikal Kulübü, Müzik Kulübü, Dans Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü ve Flash Back Kulübü tarafından düzenlenen birçok etkinlik yoğun ilgi görmektedir.

Erasmus, Farabi Değişim Programı:

Üniversitenin dünyadaki 170’i aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Öğrencilerinin küreselleşen dünyada farklı ortamlarda eğitim almalarına olanak sağlamak amacı ile dünyanın tüm ülkelerindeki saygın Yüksek Öğrenim kurumları ile öğrenci değişim programları mevcuttur. Öğrenciler, Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde Üniversite’nin anlaşmalı olduğu üniversitelerde bir dönem/bir akademik yıl boyunca eğitim hakkı elde edebilmektedirler. Öğrenciler örneğin Amerika Birleşik Devletlerinde, Central Connecticut Devlet Üniversitesi, Long Beach Devlet Üniversitesi, San Diego Devlet Üniversitesi ve Louisiana Devlet Üniversitesi gibi üniversitelerde değişim programı kapsamında eğitim alma şansı elde ederek, orada topladıkları kredileri DAÜ’ye transfer edebilmektedirler.

Çift Anadal / Yandal

DAÜ öğrencilerine bir alanda uzmanlaşma şansı verirken diğer alanlarda da kendilerini geliştirme şansı sunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi programlarına kayıtlı öğrenciler arzu etmeleri ve gerekli koşulları sağlamaları halinde çift anadal ve yandal uygulamalarından yararlanabilirler. Çift anadal/yandal uygulanacak programlar şöyle; İşletme-İktisat çift anadal programı, İktisat yandal programı. Ayrıca Mühendislik Fakültesi’nde aşağıdaki programlarda çift anadal programları bulunmaktadır.

Makine Mühendisliği – Mekatronik Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği – Makine Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği-Mekatronik Mühendisliği

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği-Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği-Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği-Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği-Yazılım Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği-Bilgisayar Mühendisliği

Öğretim Ücreti:

Üniversitemizde eğitim ücretleri Türk Lirasıdır. Eğitim ücretleri, Tıp Fakültesi hariç (tüm kontenjanlar bursludur), sağlık sigortası, KDV ve öğrenci aktivite fonu dahil 10,542 TL - 17,876 TL arasında değişmektedir. Öğrenim ücreti, üniversite yurtlarında konaklama ve günde 3 öğün yemeği kapsayan paket ücret uygulaması önemli bir fırsattır. Öğrenim ücretlerine 4,750 TL ekleyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilirler. Paket fiyatlar öğrenim ücreti yanında yurtlardaki dört kişilik odalarda bir yıl barınmayı ve bir yıl boyunca günde üç öğün yemeği kapsamaktadır. İki kişilik odada kalmak isteyenlerin yılda 900 TL daha ödemeleri gerekmektedir.

İletişim Bilgileri:

Tel: 0392 630 23 23 Fax: 0392 630 29 29 e posta:tanitim@emu.edu.tr

İRTİBAT BÜROLARI

Adana (0322 232 7911)
Antalya (0242 244 1327)
Ankara (0312 427 7225)
İstanbul (0216 550 09 00)
İzmir (0232 464 4475)
Samsun( 0362 433 16 44)
Urfa (0414 316 9821)

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin: Çünkü?

• K.K.T.C.’nin tek devlet üniversitesidir. Çok kültürlü ortamda uluslararası standartlarda eğitim vermektedir. Akademik programları dünyanın tanınmış bilim kurumları tarafından akredite edilmiş ve denkliği onaylanmıştır.

• Dünyanın en iyi üniversiteleri arasındadır. Dünya’daki 20,000’i aşkın üniversite arasında yapılan sıralamada dünyanın en iyi 1025., Avrupa’da 5102 üniversite arasında 437. sıradadır.

• Çok çeşitli burs ve indirim imkanları bulunmaktadır. Üstelik üniversitemize kayıt yapan öğrencilerin burs ve indirimleri normal eğitim süresi boyunca koşulsuz olarak devam etmektedir.

Haberin Devamı