Yaşam Doktor Başkan'dan mutluluk projeleri

Doktor Başkan'dan mutluluk projeleri

Paylaş
Doktor Başkan'dan mutluluk projeleri

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün doktorluk mesleğinin verdiği hassasiyetle hayata geçirdiği sosyal projeler, toplumun dezavantajlı kesimlerine mutluluk veriyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP'li bir belediye olarak kendileri için sosyal projelerin çok önemli olduğunu söyledi. Toplumun dezavantajı kesimlerinin hayatını kolaylaştırmak için özel bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Gürün, "'Evde Bakım', 'Hasta Nakil', 'Engelsiz Plaj ve 'Kısa Mola' gibi sosyal projelerimiz var. Kısa Mola Türkiye'de bir ilktir. Spastik engelli çocuklar üzerine uzmanlığı olan bir doktor olarak benim çok eksikliğini hissettiğim bir sorunu çözdü Kısa Mola. 24 saat çocuklarının başında durmak zorunda olan annelere 3 saat de olsa nefes aldırdı. Hem farklı bir ortam gören çocuklar hem de kendilerine vakit ayıran anneleri mutlu oldu" dedi.



Plajlarda engel yok

Evde Bakım hizmeti ile bütün ihtiyaçlarını karşıladıkları, tedavi süreçlerini takip ettikleri hasta ve yaşlıların da küçük bir dokunuşla hayatlarına mutluluk kattıklarını belirten Başkan Gürün, "Engellilerin sosyal hayatta daha çok yer alması bizim için çok önemli. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılı Engelli Haftası’nda hayata geçirdiğiğimiz 'Engelsiz Plaj' projesinde plaj sayısını kısa sürede 11’e çıkardık. Engellilerin denizle buluşmasını sağlayacak olan yürüyüş platformu, özel şezlonglar ve soyunma kabinlerini barındıran ve halk plajlarına kurulan bu tesisler, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Ulaşım da ücretsiz sağlanıyor" diye konuştu.




Çevreye yatırım

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çevre için de önemli projeler yürüttüğünü belirten Başkan Osman Gürün, şöyle konuştu: "Bunlardan biri 'Mavi Deniz, Temiz Kıyılar ' projesi. Bu proje ile yıl boyunca deniz araçlarından atıklar toplanıyor ve kıyıların temizliği yapılıyor. Bin 476 kilometre kıyı şeridine sahip olan bölgede bu güne kadar kıyılardan 50 ton çöp toplandı. Denizlerimizi temiz tutmak için arıtma tesislerine de önem veriyoruz. Kağıt üzeinde var görülen ama fiiliyatta olmayan Ölüdeniz'in arıtmanısı bitiriyoruz. Bodrum Turgutreis'te de yakında arıtma yatırımına start vereceğiz. Atıkların ormanlara dökülmemesi için hafriyat sahalarının sayısı 1'den 7'ye çıkardık. Merkezin çöp deponi alanı bitti, Milas'ta çalışmalar sürüyor. Bodrum'da yer bulmaya çalışıyoruz."

Haberin Devamı