Türkiye (Son Dakika) Doktor kılığında 'büyücü'ye kıskıvrak

Doktor kılığında 'büyücü'ye kıskıvrak

Paylaş
Doktor kılığında 'büyücü'ye kıskıvrak

İstanbul'un Anadolu yakasında gözlerine kestirdiği vatandaşları "Evinizde büyü var" deyip dolandırdığı iddia edilen kadın, doktor kılığındaki güven timleri tarafından yakalandı

Pendik, Üsküdar ve Ümraniye’de "evinizde büyü var" diyen kişiler tarafından dolandırıldığını iddia eden 3 kişi durumu polis merkezlerine bildirdi. Mağdur 3 kadının da ifadesinde, dolandırıcının eşgalini verirken altın takma dişli olduğunu belirtmesi üzerine polis, sabıka kayıtlarını incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Polis, sabıka listesinde eşgale uygun 12 kişinin altın takma dişli olduğunu belirledi. Harekete geçen güven timleri, doktor ve hemşire kılığına girerek bu 12 kişinin evlerine gitti. Polisler, aile hekimi olduklarını belirterek şüphelileri incelemeye aldı.

Polis, Sultanbeyli Mimarsinan Mahallesi’nde ikamet eden G.D (44) isimli kadının eşgale uyduğunu belirledi. G.D, gözaltına alınarak Ümraniye Çakmak Polis Merkezi’ne getirildi.

Güven timleri şikayetçi olan vatandaşları polis merkezine çağırdı. Teşhis için gelen vatandaşlar, polislere kendilerini dolandıran kişinin G.D olduğunu belirtti. G.D tarafından dolandırıldığını iddia eden Kezban Çimşir, şüphelinin akşam saatlerinde evlerine geldiğini ve el falı baktıklarını söyledi. G.D’nin evlerine zorla girdiğini belirten Çimşir, "Eşimin ve çocuklarımın adını söyleyince bende inandım. Oğlumun kaza yapacağını söyledi. Evde büyü var deyip okuyup üfledi.

Haberin Devamı

Evdeki altınları benim, eşimin ve çocuğumun kıyafetlerine koydular. Daha sonra baktığımda altınlar yerinde yoktu" diye konuştu. Çimşir ağlayarak, "Bunların yakaladığı haberini aldım ve beni dolandıranı görünce içim yandı." dedi.

G.D. yarın Ümraniye Adliyesi’ne sevk edilecek.

Ramazan EĞRİ / İSTANBUL, (DHA)