Türkiye (Son Dakika) Domuz saldırısına uğradı

Domuz saldırısına uğradı

Paylaş
Domuz saldırısına uğradı

Zonguldak'ın Kumtarla köyünde, tarlasında çalışırken avcılardan kaçan bir domuzun saldırısına uğrayan Ramazan Akyüz, elindeki balta sayesinde yaralı kurtuldu

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli 5 çocuk babası Ramazan Akyüz, oğlu 9 yaşındaki İsmail Akyüz ile birlikte evinden yaklaşık 150 metre uzaklıktaki tarlasına çalışmaya gittiğinde bir domuzla karşılaştı.

Domuzun üzerlerine doğru koşmaya başladığını gören Ramazan Akyüz, oğlunu yanından uzaklaştırdı. Ramazan Akyüz, önce sol, sonra da sağ bacağını ısıran domuza elindeki baltayla karşı koymaya çalıştı.

Akyüz’ün, baltayla başına vurduğu domuz, aldığı darbenin etkisiyle ormana kaçtı. Oğlunun haber vermesiyle gelen köylüler, kanlar içindeki Ramazan Akyüz’ü, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

İki bacağında da derin yara oluşan Akyüz, hastanedeki 1 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Hastanede her gün pansuman yaptıran Ramazan Akyüz, elindeki balta sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

"EN AZ 150 KİLOYDU"

Domuzun, ormana ava çıkan avcıların elinden kaçtığını ve köye kadar geldiğini tahmin ettiğini anlatan Ramazan Akyüz, şöyle dedi: "En az 150 kiloluktu. Avcıların köpekleri kovalamış köye kadar gelmiş. Bizi görünce saldırdı.

Oğluma kaçmasını söyledim. Ben de kaçmak istedim, ama kaçamadım. Önce sol bacağımı ısırdı. Kaçmaya çalışırken tekrar yakaladı ve diğer bacağımı ısırdı. Baltayla vurdum. O anda bıraktı. Yoksa öldürürdü beni. Ölümden döndüm."

Domuzun babasına saldırdığı sırada çalıların arkasına saklandığını söyleyen ilköğretim 3’üncü sınıf öğrencisi İsmail Akyüz ise çok korktuğunu kaydetti.

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA

Haberin Devamı