Yaşam Donan gölde mangal keyfi

Donan gölde mangal keyfi

Paylaş
Donan gölde mangal keyfi

Taşlıçay ilçesinde soğuk havanın etkisiyle yüzeyi tamamen buzla kaplanan Balık Gölü'ne gelen vatandaşlar, mangal yakıp semaverde çay keyfi yaptı

İlçeye 28 kilometre uzaklıkta ve yüzeyi buzla kaplı göl, hafta sonu olması nedeniyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgi odağı oldu. Balık Gölü’nün tanıtım çalışmaları kapsamında bölgeyi gezen Vali Mehmet Tekinarslan, beraberindekilerle buzla kaplı gölün üstünde yaklaşık 200 metre yürüdü.

Haberin Devamı

Tekinarslan, burada yaptığı konuşmada, gölün turizme kazandırılması ve ziyaretçi sayısının artması amacıyla çalışma yürüttüklerini söyledi. Türkiye’nin en yüksek rakımda bulunan tek gölün Ağrı’da olduğunu anımsatan Tekinarslan, şöyle konuştu:

"Sadece ülkemizden değil, dünyanın dört bir yerinden insanları buraya davet ediyorum. Gelsinler bu doğa harikasını görsünler. Türkiye’nin en yüksek rakımındaki yüzeyi tamamen buz tutan gölünü ziyaret etsinler. Vatandaşlarla birlikte burada yürüyoruz ve burası doğa harikası bir yer. Göle ulaşımı kolaylaştırmak için yollarını rehabilite ettik.

Uzun zamandır kış mevsimi nedeniyle bu aylarda yolu açık olmuyordu. Yazın da burada 6 bin vatandaşımızın katıldığı bir şenlik yaptık. Kışında yolu açık tutuyoruz. Çok önemli bir potansiyel var ve yoğun bir ilgi görüyor. Balığıyla, engin beyazlığıyla insanların ilgisini çekebileceğini düşündüğümüz bir yer. İnşallah önümüzdeki bahar aylarında burada bir takım aktivitelerimiz de olacak. İyi bir turizm faaliyeti gerçekleştireceğimize inanıyoruz."

Haberin Devamı

Balık Gölü’nü görmek için Ankara’dan gelen Cihan Yılmaz, gölü çok beğendiklerini ve yaz aylarında yeniden ziyaret edeceklerini dile getirdi.

AA