Dondurulmuş gıdaları bu yöntemlerle çözdürün
Dondurulmuş ürünler birçok kadının zor zamanında imdadına yetişiyor. Ancak yemek hazırlamak için kısıtlı zaman varsa dondurulmuş ürünleri çözmekte yanlış yöntemler tercih edilebiliyor. İşte dondurulmuş ürünler için doğru çözme yöntemi…
Dondurulmuş gıdaları çözdürmenin çok pratik yöntemleri olduğu gibi bu konuda asla yapılmaması gerekenler de var…
ODA SICAKLIĞINDA BEKLETMEK YANLIŞ
Dondurulmuş ürünleri buzluktan çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletmek yanlış. Oda sıcaklığında bekletilen dondurulmuş ürünler üzerinde bakteriler oluşabilir çünkü oda sıcaklığı, bakteri üretimi için en uygun sıcaklık.
ZAMANINIZ VARSA BUZDOLABINI DENEYİN
Bu işlem hızlı bir çözme yöntemi değil aksine oldukça fazla zaman alıyor. Ancak en sağlıklı yöntemlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Buzluktaki dondurulmuş ürünlerinizi buzdolabına indirerek çözülmesini bekleyin.
SICAK SU BANYOSU KISITLI ZAMAN İÇİN KURTARICI
Bu yöntemle ürünleri çözmek için ihtiyacınız olan şey sıcak su (kaynamış değil) ve kilitli poşet. Suyu bir tencere içerisine alarak ısıtın daha sonra ocaktan aldığınız su içerisine kilitli torbaya koyduğunuz ürünü atın. Bu işlemi yaklaşık 40-45 dakikaya kadar sürdürebilirsiniz.
SEBZELER İÇİN KAYNAMIŞ SU YÖNTEMİ
Donmuş sebzeleri çözmeden yemek pişirmek hem yemeğin tadını değiştirir hem de sağlıksız bir hal alır. Bu yüzden sebzelerinizi pişirmeden önce kaynamış suda bekleterek çözün.
- Metin Akpınar ve Suphiye Orancı'nın kızı Duygu Nebioğlu'na sürpriz telefon! Öyle şeyler anlattı ki! O kişi Yeşilçam oyuncusu mu?
- Estetik operasyon geçiren Selen Görgüzel'in son hali! 'Hoş geldin yeni Selen'
- ABD'de hayatını kaybeden fenomen Yağmur Taktaş'ın son sözleri! Şüpheler tek kişi üzerinde yoğunlaşıyor, ailesi harekete geçti
- Güneşi gören Fahriye Evcen'den yaz pozları
- Dilan Çiçek Deniz gönlünü ünlü yönetmenin oğluna kaptırdı!