Dünya Dövme sanatçıları Fransa'da buluştu

Dövme sanatçıları Fransa'da buluştu

Paylaş
Dövme sanatçıları Fransa'da buluştu

Dünyanın değişik yerlerinden gelen dövme sanatçıları Fransanın Strasbourg kentinde yapılan festivalde biraraya geldi

Cuma akşamı başlayan festivale binden fazla dövme, piercing meraklısı ilgi gösterdi. İki yılda bir yapılan 'Tattoo World Strasbourg' festivaline 20 ülkeden 50 tattoo sanatçısı katıldı.

Haberin Devamı

Sanatçılar MÖ 10 bin yıl önceye dayanan dövme sanatın giderek farklı kültürlerde yaygınlaştığını artık bir moda haline geldiğini ifade ettiler. Festivale gelen ziyaretçiler vücutlarına renkli ve tek renk değişik motiflerle dövmeler yaptırdı. Festivalde değişik ülkelerin farklı dövme sanatları sergilenirken meraklılar genital bölgelerinede dövme ve piercing yaptırdı.

Festivalde Fransa'nın yanı sıra York, Londra, Tokyo, Hong Kong gibi büyük kentlerden gelen dövme sanatçıları eserlerini tanıttı. Vücudun muhtelif yerlerine takılan piercing, küpe aksesuarları için kulak,burun delimi tanıtıldı.

Tattoo meraklıları için tattoo malzemeleri boyaları satışa sunuldu. Festivalde jüri tarafından en güzel tattoo motifi seçilen ziyaretçilere hediyeler takdim edildi. 4-6 Mart tarihleri arasında ziyaretçi sayısın 10 bini geçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı