Siyaset DSP'de yeniden Türker başkan
Paylaş
DSP'de yeniden Türker başkan

12 Haziran seçimlerinden hezimetle çıkan DSP'nin Olağanüstü Kurultayı'nda, genel başkanlığa yeniden Masum Türker seçildi

Büyük Anadolu Oteli’ndeki kurultayda, genel başkanlık için yapılan oylamanın üçüncü turunda, 531 delegenin 418’inin oyunu alan Türker, yeniden DSP Genel Başkanı oldu.

DSP Olağanüstü Genel Kurultayı’nda genel başkanlık için Masum Türker, Hasan Macit ve Emrah Konuralp yarıştı. Seçiminin ilk turunda 937 delegeden 682’si oy kullandı.

Sandıktan 658 geçerli, 24 geçersiz oy çıktı. Türker 415, Macit 123, Konuralp 120 oy aldı. İkinci turda Hasan Macit adaylıktan çekildi. İkinci turda da tablo değişmedi.

3. tur oylamada en çok oy Türker yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturdu. Parti Meclisi seçimini de Türker’in listesi kazandı. Türker, kurultay öncesi konuşmasında, “Her birimiz, her biriniz birer ’Ecevitciyiz’ demek istiyorsa, birbirimizle modern biçimde tartışmalıyız.

Bu kurultayda geleceğin tartışmasını, geleceğin partisini nasıl halka götüreceğimizin, onu nasıl halkla bütünleştireceğimizin tartışmasını yapmalıyız” dedi.

Haberin Devamı