Gündem Düğün davetiyelerine 'silah atmayın' broşürü

Düğün davetiyelerine 'silah atmayın' broşürü

Paylaş
Düğün davetiyelerine 'silah atmayın' broşürü

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü, silah kullanımını önlemek amacıyla, düğün davetiyelerinin içine konulmak üzere özel broşür hazırladı

Tokat İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, açık hava mahalle düğünlerinde havaya ateş etme olayları sonrası yaşanan yaralama ve ölümleri olayları önlemek amacıyla bir takım çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü tarafından afiş hazırlandığını söyleyen Emniyet Müdürü Balcı, "Düğünlerde ve sünnet düğünlerinde silahla ateş edilmemesi için büyük boylarda el broşürü bastırdık.

Ayrıca bize düğünler için müracaat eden vatandaşlarımızın düğün davetiyelerinin arasına konulmak üzere küçük 6 bin el broşürü bastırıldı. Vatandaşlarımız kendi düğün davetiyeleri ile birlikte el broşürlerini de dağıtacaklar, ’Düğünümde silah atılmasın, mutluluklarımız bozulmasın’ manasında. Bizde Tokat’ımızda huzur, güven ve mutluluğumuzun bozulmaması adına vatandaşlarımızdan düğünlerinde silah atmamalarını rica ediyoruz. Hem kendileri için hem de Tokat’ımızın huzur ve güveni için. ’Silaha hayır mutluluğa ve geleceğe evet’ diyoruz.

Vatandaşların uygulamayı güzel karşıladıklarını söyleyen Müdür Balcı, düğünde silah atma olayının bu şekilde azalmasını beklediklerini dile getirdi. Hazırlanan broşörlürde ’Düğünlerde silah atmaya dur diyelim, insanları hedef tahtasına çevirmeyelim’ ifadeleri kullanıldı.

Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA)