Yaşam Dünya Vegan Günü nedeniyle etsiz dolma dağıttılar

Dünya Vegan Günü nedeniyle etsiz dolma dağıttılar

Paylaş
Dünya Vegan Günü nedeniyle etsiz dolma dağıttılar

Kendilerine 'Vegan Özgürlük Hareketi' isimini veren grup, '1 Kasım Dünya Vegan Günü' nedeniyle Kadıköy'de biraraya gelerek vatandaşlara bir tencere dolma dağıttı

Kadıköy Altıyol‘daki Boğa Heykeli önünde bir araya gelerek "İnsanlar için bir tabak yemek hayvanlar için bir ömür demek" yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını Metin Kılınç yaptı. Kılınç, son 4 yıldır veganlar olarak 1 Kasım Dünya Vegan Günü’nü kutladıklarını, ancak seçimlere denk geldiği için bir hafta ertelemek durumunda kaldıklarını söyledi.

"VEGANLAR HAYVANDAN ELDE EDİLEN HİÇBİR ŞEYİ YEMEZ KULLANMAZ"


Veganlığın hayvan sömürüsüne komple uzak olduğunu belirten Kılınç, et, tavuk ve balık yemedikleri gibi hayvanlardan elde edilen süt, yumurta, peynir, ipek, yün gibi ürünleri de kullanmadıklarını söyledi. Dünyada ilk olarak 1994 yılında Vegan gününün kutlandığını, Türkiye’de ise 4 yıldır kutladıklarını belirten Kılınç, tek isteklerinin hayvan sömürüsü olmadan da insanların yaşayabileceğini göstermek olduğunu belirtti. Kılınç, "Ben 18 yıldır veganım herhangi bir şey kullanmadan yaşıyorum. Gördüğünüz gibi sağlıklıyım. Doktora da gitmem" diye konuştu. Kılınç, sadece kara canlıları değil, kanatlı ve deniz canlıları için de mücadele verdiklerini sözlerine ekledi.

DOLMA DAĞITTILAR

Açıklamanın ardından grup, içinde hayvansal hiçbir ürün kullanılmadığını belirtikleri bir tencere dolmayı vatandaşlara dağıttı. Dolmanın tadına bakanlar vatandaşlar dolmayı lezzetli bulduklarını dile getirdi. Grup daha sonra Boğa Heykeli’nden iskeleye doğru yürüdü.
Boğa Meydanı’nda toplanan ve kendilerine ’Vegan Özgürlük Hareketi’ isimini veren bir grup, ’1 Kasım Dünya Vegan Günü’ nedeniyle, "İnsanlar için bir tabak yemek hayvanlar için bir ömür demek" yazılı pankart açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Metin Kılınç, son 4 yıldır ’veganlar’ olarak 1 Kasım Dünya Vegan Günü’nü kutladıklarını, ancak seçimlere denk geldiği için bir hafta ertelemek durumunda kaldıklarını söyledi.

VEGANLAR HAYVANDAN ELDE EDİLEN HİÇBİR ŞEYİ YEMEZ KULLANMAZ...


Veganlığın hayvan sömürüsüne komple uzak olduğunu belirten Kılınç; et, tavuk ve balık yemedikleri gibi hayvanlardan elde edilen süt, yumurta, peynir, ipek, yün gibi ürünleri de kullanmadıklarını söyledi. Dünyada ilk olarak 1994 yılında kutlandığını, Türkiye’de ise 4 yıldır kutladıklarını belirten Kılınç, tek isteklerinin hayvan sömürüsü olmadan da insanların yaşayabileceğini göstermek olduğunu söyledi. Kılınç, "Ben 18 yıldır veganım herhangi bir şey kullanmadan yaşıyorum. Gördüğünüz gibi sağlıklıyım. Doktora da gitmem" diye konuştu. Sadece kara canlıları değil, kanatlı ve deniz canlıları için de mücadele verdiklerini anlatan Kılınç, bugüne özel hayvansal ürünler kullanılmadan hazırladıkları ’vegan yemekleri’ni halka dağıtacaklarını söyledi.

BİR TENCERE DOLMA DAĞITTILAR

Açıklamanın ardından veganlar, içinde hayvansal hiçbir ürün kullanılmadığını belirtikleri bir tencere dolmayı çevredekilere dağıttı. Tadına bakanlar dolmayı lezetli bulduklarını dile getirdi. Veganlar daha sonra bu güne dikkat çekmek amacıyla Kadıköy’den Rıhtım’a doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti.


Ümit TÜRK/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı