Dünya 11 Eylül'ün 10'uncu yıldönümü

11 Eylül'ün 10'uncu yıldönümü

Paylaş
11 Eylül'ün 10'uncu yıldönümü

Amerikalılar, yaklaşık 3 bin kişinin yaşamını yitirdiği 11 Eylül saldırılarının 10. yıl dönümünde ölenleri anmak için bugün bir araya geliyor

ABD saatiyle 08:46:30 da kaçırılan bir American Airlines yolcu uçağı, York'taki Dünya Ticaret Merkezi Kuzey Kulesi 94-98’inci katları arasına kuzey bölgesinden çarptı. Bina çarpmadan 102 dakika sonra yıkıldı.

Yerel saatle 09:02:59'da bir diğer uçak Dünya Ticaret Merkezi güney kulesi 77-85’inci katları arasına güneyden çarptı. Bina çarpmadan 56 dakika sonra yıkıldı.

Washington D.C.’deki Pentagon binasına çarpan ve Pensilvanya kırsalında düşen diğer iki uçakla birlikte, dünya tarihini değiştirecek en kanlı terör saldırısı da tamamlanmıştı.

El Kaide'nin düzenlediği saldırılarda 2 bin 974 kişinin hayatını kaybetti, 24 kişi ise kimlikleri tespit edilemediği için kayıp ilan edildi.

IRAK VE AFGANİSTAN İŞGALLERİ GELDİ

Irak ve Afganistan’ın işgaliyle sonuçlanan sürecin başlangıcı olan saldırıların 10. yıl dönümünde düzenlenecek törenlerin öncesinde güvenlik tedbirleri artırıldı.

Ülkenin "güvenilir", ancak "doğrulanmamış" yeni bir terör tehdidiyle karşı karşıya olduğu açıklanmasının ardından güvenlik güçleri, bugün düzenlenecek törenler öncesinde Washington ve York’ta yüksek alarmda bekletiliyor.

Haberin Devamı

11 Eylülün 10uncu yıldönümü

Özellikle Başkan Barack Obama ve selefi George W. Bush’un da katılması beklenen, bir zamanlar Dünya Ticaret Merkezinin bulunduğu "sıfır noktası"nda düzenlenecek tören öncesinde Manhattan’da sokak, tünel ve köprülerde güvenlik kontrollerinin sıkılaştırıldığı belirtiliyor.

Başkan Obama’nın York’taki törenin yanı sıra saldırılara hedef olan Pentagon ve Shanksville’i ziyaret etmesi bekleniyor. 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde yeni terör saldırıları yapılacağı yönünde istihbarat alındığı açıklanmıştı. Amerikalı yetkililer, terör tehdidi bilgisinin, Mayıs ayında Pakistan’da öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen belgelere dayandığını kaydetmişti.

AA

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5980","5980","201109","5980-6.jpg");