Dünya 12. yüzyıldan kalma kraliçelik okulu! 1.6 milyon TL'ye eğitim veriyorlar

12. yüzyıldan kalma kraliçelik okulu! 1.6 milyon TL'ye eğitim veriyorlar

Paylaş
12. yüzyıldan kalma kraliçelik okulu! 1.6 milyon TL'ye eğitim veriyorlar

Galler’de yer alan 12. yüzyıldan kalma Aziz Donat Kalesi, Avrupa’nın kraliyet ailesi üyelerinin kızlarını kraliçeliğe hazırlıyor.

Galler’in güneyinde sahil şeridinde yer alan 12’inci yüzyıldan kalma Aziz Donat Kalesi, 1962’den bu yana Atlantik Okulu olarak hizmet veriyor. Okul, son dönemde Avrupa kraliyet ailelerinin gözdesi oldu.

Haberin Devamı

Aileler artık İsviçre’deki Institut Le Rosey veya İngiltere’deki Eton Koleji yerine bu okulu seçiyor. İspanya ve Hollanda kraliyet aileleri, kızlarının mezuniyet töreni için geçen hafta Galler’deydi.

Hollanda Prensesi Alexia (17), bitirme sınavlarını vererek eğitimini tamamladı.

ÜCRETİ 1.6 MİLYON TL

İki yıllığı 82 bin dolar (1.6 milyon TL) olan okulda dersler 08.00’de başlıyor, 13.00’te bitiyor. Sonra yerel hastaneler, okullar, çiftlik gibi yerlerde kamu hizmeti ve kano, okçuluk, ağaç dikme gibi sportif faaliyetler yapılıyor.

Belçika’nın gelecek kraliçesi olan Brabant Düşesi Prenses Elisabeth de okuldan 2021’de mezun olmuş ve sonrasında Oxford Üniversitesi’ne yerleşmişti.

Cep telefonları çekmiyor. Pahalı veya gösterişli aksesuarlar kullanılması yasak. Öğrenciler arasında mülteciler de var. Böylece çeşitli gruplarla etkileşim kurma deneyimi yaşanabiliyor.

Haberin Devamı