Dünya 15 kişi saldırılarda öldü! İngiltere'de gündem saldırgan köpekler

15 kişi saldırılarda öldü! İngiltere'de gündem saldırgan köpekler

Paylaş
15 kişi saldırılarda öldü! İngiltere'de gündem saldırgan köpekler

İngiltere'de 15 kişinin köpeklerin saldırısıyla ölmesi sonucunda yeni bir tartışma alevlendi. İngiliz Mirror gazetesi, saldırgan köpeklere yönelik harekete geçilmesi çağrı yaptı.

Posta.com.tr | İngiltere'de Kasım 2021'de 10 yaşındaki Jack Lis'in ölümünden bu yana 5'i çocuk 15 kişi köpek saldırısıyla hayatını kaybetti. Üstelik saldırgan köpeklerden hiçbiri 'yasaklı köpek ırkı' listesinden olmayan, evcil olarak beslenebilen köpeklerdi. Bazı hayvanseverler, yasanın 'amacına uygun olmadığını' söylüyor ve İngiliz hükümetinden yasayı kaldırmasını talep ediyor. İngiliz gazete Mirror, köpek saldırılarına yönelik harekete geçilmesi için çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Gazetenin yazarı Lucy Thornton, saldırılarla ilgili şunları yazdı:

Çocukları köpek saldırısında ölen annelerle görüştüğümde gözlerindeki ızdırabını gördüm. Jack'in annesi, korkunç olay hakkında konuşacak kadar cesur olan birkaç kişiden biriydi. Bu olaydan ders çıkarılmasını ve kâbusu başka kimsenin yaşamamasının istiyor. Oğlu, okuldan sonra arkadaşıyla oynamak için eve giderken köpek saldırısıyla öldü. Diğer anneler ise değişimi görmeyi çok isteseler de yaşadıkları olaydan bahsedemeyecek kadar utanç duyuyorlar. Çocukları, kendi evcil hayvanları tarafından öldürüldüğü için suçluluk duyuyorlar. Birçok ebeveyn, destek görmek yerine troller tarafından tacizle karşılaşıyor. Bazıları 'Anne ve baba adam öldürmekten yargılanmalı, sahipleri vurun ve köpekleri öldürün' yorumlarını yaptı. Ama çocuğunu kaybetmiş herhangi bir ebeveynin gözlerine bakabilselerdi, onlardaki yıkıcı kaybı görebilir ve saldırmak yerine değişim talep ederlerdi. Koşullar ne olursa olsun, bu ebeveynlerin hepsi aynı acıyı paylaşıyor.

Jack Lis, Caerphilly'deki arkadaşının evinde bir köpek tarafından öldürülmüştü.

Gazete, tehlikeli köpekler hakkında şu çağrıyı yaptı: 

  1. Tehlikeli Köpekler Yasası'nın elden geçirilmesi. Yasanın acilen gözden geçirilmesi ve daha sert cezalar düşünülmeli.
  2. Köpeklerin yasa dışı ve sorumsuzca yetiştirilmesini ve satılmasını durdurmak için kurallar geliştirilmesi 
  3. Sorumlu köpek sahipliğinin önemini ve eğitim ihtiyacını teşvik eden bir bilgilendirme kampanyası.

55 yaşındaki Adam Watts, istismara uğrayan evcil hayvanların güvenini kazanarak onlara yardım etmeye çalışan barınak sahibiydi. Bir köpeği eğitmeye çalışırken saldırı sonucu öldü. 

Daha sonra Ocak 2022'de 65 yaşındaki John William James, bulldog tipi 3 köpeğin saldırısında öldürüldü. 

Mart 2022, üç çocuğun öldürüldüğü yıkıcı bir aydı. Üç aylık Kyra Leanne King, Blizzard adlı husky  cinsi bir köpek tarafından öldürüldü. Ardından 17 aylık Bella-Rae Birch öldürüldü. Aile köpeklerinin Bella-Rae'yi kollarından kaptı ve Bella-Rae sadece yardım için çığlık attığını hatırlıyor. 

Haberin Devamı

Geçen hafta 37 yaşındaki Jonathan Hogg, XL Bully tipi bir köpek tarafından parçalanan en son kurban oldu. Olayla ilgili bir kadın tutuklandı ve 15 köpek ele geçirildi.