Dünya 17 yılı boşa gitti

17 yılı boşa gitti

Paylaş
17 yılı boşa gitti

İngiltere’de işlemediği bir suç yüzünden 17 yıl hapis yatan adam, ülkesine küstü. “Burayı artık vatanım gibi hissetmiyorum” diyerek Hollanda’ya yerleşme kararı aldı.

İngiltere Manchester'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Andrew Malkinson (57), 2004'te girdiği hapisten masumiyeti kanıtlanınca çıktı. Ancak suçsuz olduğunun ortaya çıkması 20 yıl aldı. Bu sürenin 17 yılını da hapiste geçirdi. Hayatının çoğunu sırt çantalı bir gezgin olarak geçiren Malkinson, 2003'te ülkesine döndükten sonra tecavüzle suçlanmıştı.

Haberin Devamı

Yedi yıl sonra çıkmak üzere 2004'te hapse atıldı. Ancak suçunu hiçbir zaman kabul etmediği için 10 yıl daha cezaya çarptırıldı. Andrew, olay gecesinden sonra motosikletiyle ilerlerken polis tarafından durduruldu. Çünkü görüntüsü, saldırganın tarif edilen eşkaliyle uyuşuyordu. Başka hiçbir kanıt yoktu. Diğer şüphelilerle birlikte görgü tanığına gösterilmişti.

HİÇBİR KANIT YOK

Görgü tanığı son anda fikrini değiştirip Malkinson'ı seçmişti. Kurban, ifadesinde uzun boylu ve Bolton aksanıyla konuşan, göğüs bölgesi tüysüz bir adamı tarif etmişti. Bu özelliklerle de onunla eşleşmiyordu. Ancak buna rağmen tutuklanmıştı.

Erken tahliye edilmesinin tek yolu ya suçunu itiraf etmek ya da diğer suçlularla birlikte rehabilitasyon terapilerine katılmaktı. İkisini de kabul etmedi. 2020'de iyi halden tahliye edilen Malkinson'un masumiyetini ispatlaması bir üç yılını daha aldı. Sonunda aklanan Malkinson, bu hafta sonu ülkesini terk etti. Hollanda'ya yerleşmeye karar verdi. "Artık vatanımda gibi hissetmiyorum" diyen adam, vatandaşlığını da değiştireceğini söyledi.

Haberin Devamı