Dünya 20 bin kişiyi ‘yutan’ üçgen

20 bin kişiyi ‘yutan’ üçgen

Paylaş
20 bin kişiyi ‘yutan’ üçgen

Birçok uçak ve geminin kaybolduğu Bermuda Şeytan Üçgeni tüm dünya tarafından biliniyor. Ama Bermuda’dan daha tehlikeli olduğu öne sürülen Alaska Üçgeni’nin adı çok az duyulmuş durumda. 1970’ten bu yana 20 bin kişinin kaybolduğu bölgede uzaylılardan kocaayağa kadar pek çok varlığın görüldüğüne dair rivayetler var.

 

ABD’nin Alaska Eyaleti’nde yer alan Juneau, Anchorage ve Barrow kentlerinin köşelerini oluşturduğu ‘Alaska Üçgeni’ dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri kabul ediliyor. Bölgenin sadece yüzde 1’inde yerleşim olmasına rağmen1970’ten bu yana 20 bin kişi kayboldu. Tıpkı Bermuda Şeytan Üçgeni gibi elektromanyetik aktivitenin yüksek olduğu bölgede ayrıca uzaylılardan kocaayağa kadar pek çokvarlığın görüldüğüne dair raporlar bulunuyor. 

Haberin Devamı

KÖYÜ TERK ETTİLER 

Bölgedeki ilk ‘olağanüstü’ olay 1950’lerdeyaşandı. Kenai Yarımadası’nın güneyucundaki Portlock Köyü’nde yaşayanlar, ‘Nantinaq’ adını verdikleri bilinmeyen biryaratık tarafından ‘saldırıya uğradıkları ve birçok kişinin öldüğü’ gerekçesiyle köyü terk etti. Alaska Üçgeni’ne ilgi uyandıran ilk kaybolma olayı ise 1972’de ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Hale Boggs, Nick Begich ve bir yardımcıları ile pilotun bulunduğu uçağın kayıplara karışmasıydı. Aradan geçen 51 yılda halen ne enkaz ne de cesetler bulundu. 

44 ASKER KAYBOLDU 

En son kayıp olayı 3 Haziran 2019’da yaşandı. Fairbanks’ta bir arkadaşını ziyaret etmeye giden Shanna Oman’dan (43) bir daha haber alınamadı. Bölgede deneyimli doğa sporcuları bile güvende değil. 2011’de kayıp bir kadını aramak için kurulan ekipte yer alan profesyonel dağcı Gerald DeBerry (43) de kayıplara karıştı. Bölgedeki en büyük kayıplardan biri ise 26 Ocak 1950’deyaşandı. Alaska’dan Montana’ya giden ve içinde 44 askerin bulunduğu DouglasC-54 Skymaster tipi uçak kayboldu. Bölgede yaşayan Wes Smith “Burada ses çıkarmadan uçan üçgen nesneler gördüm” dedi. UFO uzmanı Debbie Ziegelmeyer, Alaska’nın seyrek nüfusunun burayı dünya dışı varlıklar için ‘çekici’ kıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı