Dünya 20 yıl boyunca öleceği günü bekledi! Gerçek katil iddiası tüm ülkeyi karıştırdı

20 yıl boyunca öleceği günü bekledi! Gerçek katil iddiası tüm ülkeyi karıştırdı

Paylaş
20 yıl boyunca öleceği günü bekledi! Gerçek katil iddiası tüm ülkeyi karıştırdı

ABD’de ailesiyle mutlu bir noel geçirecekken evinden kaçırılan ve vahşice öldürülen 21 yaşındaki Juli Busken’in katili Sanchez, 20 yılı aşkın süredir öleceği tarihi bekliyor. DNA kanıtlarıyla suçu sabitlenmiş olsa da Sanchez’in iddiaları ise tüm ülkede ses getirdi.

1996 yılının Noel’inden 5 gün önce Bud ve Mary Jean Busken, kızları Juli’nin Norman şehrinde bulunan dairesini toparlamasına yardım etmek için Arkansas’taki evlerinden yola çıktılar.

Haberin Devamı

Juli Busken, Oklahoma Üniversitesi'nde bale eğitimi almış, son olarak da Kuğu Gölü gösterisinde sahne almıştı. Son dönemini erkenden bitirmeyi başaran Busken, ilkokul eğitimi alanında yüksek lisans için Arkansas Üniversitesi'ne kabul edildi. Busken, Noel tatili için eve dönmeyi planlıyordu. Sonra ise Norman'a geri dönerek arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet kutlamaları yapacaktı.

AİLEYİ TEDİRGİNLİK SARDI

Kampüsün hemen doğusunda bulunan bir apartman dairesinde yaşayan genç kızın ailesi onu ziyarete geldiğinde evin önünde park edilmiş arabasını göremedi. Anne ve baba Busken bu tablo şarkısında tedirgin olmuştu. İçeri girdiklerinde ise Juli’nin kapısında polisle görüşmeleri gerektiğini söyleyen bir not buldular.

Haberin Devamı

Büyük bir telaşla karakola giden ebeveynler, kızlarının o günün erken saatlerinde ortadan kaybolduğunu öğrendi. Polis ayrıca şehre 15 kilometre uzaklıkta bulunan bir gölde kimliği belirlenememiş bir ceset bulunduğunu da belirtti.

GÖLDEN ÇIKAN CESEDİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Busken ailesinden kızlarının fotoğrafını isteyen polis memuru, kısa bir aranın ardından gölde bulunan cesedin Juli’ye ait olduğunu doğruladı. Genç kız, başına aldığı bir silah yarası sonucu hayatını kaybetmişti.

Cinayet haberi üniversitedeki herkesi şoke etmişti. Busken’in cenazesine 300’den fazla kişi katıldı ve onun adına burs verilmeye başlandı. Arka planda ise FBI da dahil olmak üzere çok sayıda departman cinayeti çözmek için uğraşıyordu.

Tüm bu çabalara rağmen ipuçlarının tamamı takip edilemedi. Cinayetten sonraki günlerde, Busken'ı kaybolduğu sabah gördüklerine inanan görgü tanıklarından gelen aramalar da dahil olmak üzere, polise yapılan çeşitli ipuçları gözden kaçmış gibi görünüyordu.

ARKADAŞINI HAVALİMANINA BIRAKACAKTI

Busken'ı canlı gören son kişi, ölümünden bir gün önce gecesini onunla geçiren arkadaşı Megan Schreck'ti. İkili akşamı birlikte geçirdi. Busken, Schreck'i ertesi sabah erken bir uçuş için havaalanına götürmeyi planlıyordu, bu yüzden ikisi bütün gece uyanık kalmaya karar verdiler ve saat 02.00 civarında yemek yemeye çıktılar. Ayrı araçlarla Schreck'in dairesine döndüler, Busken benzin almak için gittiği sırada ayrıldı.

Haberin Devamı

Busken’in cinayeti, yıllarca çözülemedi. Ta ki 2004 yılında Anthony Sanchez’in kıyafetlerinde onu suçlu hale getirecek DNA'nın ortaya çıkmasına kadar. Uzun süren bir yargılama sürecinin ardından Sanchez tüm suçları reddetmeye devam etti. 2006 yılının şubat ayında idam cezasına çarptırılan Sanchez, Juli’nin ölümünden babasının sorumlu olduğunu söyleyerek bu karara itiraz etti.

GERÇEK KATİL BABASI MI?

Sanchez, hayatını kaybeden babası Thomas Glen Sanchez'in geçen yıl intihar ederek ölmeden önce suçu itiraf ettiğini iddia etti ancak DNA testi bu teoriyi çürüttü.

Geçtiğimiz nisan ayında Oklahoma Ceza Temyiz Mahkemesi, Sanchez'in avukatlarının, Busken'in gerçek katilinin Sanchez'in babası olduğunu iddia ettikleri delil niteliğinde bir duruşma yapılması yönündeki talebini reddetti.

İdam karşıtı grup tarafından tutulan özel bir dedektif, DNA kanıtlarının kirlenmiş olabileceğini ve deneyimsiz bir laboratuvar teknisyeninin kanıtların gücünü jüriye yanlış aktardığını iddia etti.

Haberin Devamı

Thomas Glen Sanchez'in ölümünden bir yıl sonra eski kız arkadaşı Charlotte Beattie, Busken'i öldürdüğünü birden fazla kez itiraf ettiğini ancak ölene kadar bu konuyu açığa vurmaktan korktuğunu iddia etti.

ÜLKEYİ KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR

ABD’li Newsweek’e konuşan Beattie şu ifadeleri kullandı:

Bir keresinde onun ölmesini izlemekten keyif aldığını söylemişti. Bana bundan birkaç kez bahsetti ve ciyakladığı için onu bağladığını söyledi. Onunla işi bittikten sonra onu başından vurduğunu söyledi. Glen, Anthony'nin Glen'in yaptığı bir şey yüzünden idam cezasına çarptırılmasından pişman olduğunu söyledi. Ancak Anthony'nin dayanıklı olduğunu ve hapsedilmeye dayanabileceğini, Glen'in ise hapsedilmeye uyum sağlayacak kadar güçlü olmadığını söyledi.

 

Tüm bu açıklamalara rağmen Busken'in babası, Anthony'nin gerçek katil olduğundan asla şüphe duymadı.

Günümüzde 44 yaşında olan Anthony Sanchez, 21 Eylül günü idam edilmeyi bekliyor. Yaklaşık 20 yıldır masum olduğunu öne süren Sanchez, hala kurtulacağına olan inancını sürdürüyor.