Dünya 20 yıllık araştırma sonuçlandı: Azılı katil aslında polis olabilir

20 yıllık araştırma sonuçlandı: Azılı katil aslında polis olabilir

Paylaş
20 yıllık araştırma sonuçlandı: Azılı katil aslında polis olabilir

1888 yılında Londra'ya korku salan seri katil Karın Deşen Jack'in kimliği üzerine 20 yıldır araştırma yapan İngiliz yazar, ilginç bir iddiada bulundu. Yazarın iddiası seri katil hakkında şimdiye dek bilinenleri altüst ediyor.

Derleyen: Mine Bozkurt | Tarihçi ve yazar Rod Beattie, günümüzde de gizemini korumaya devam eden seri katil Karın Deşen Jack'in kimliği üzerine 20 yıldır araştırma yapıyor. Araştırmasının sonucunda ise şimdiye dek kimsenin aklına gelmeyen bir iddiayı ortaya atan Beattie, Karın Deşen Jack'e dair bir isim vermeyi de ihmal etmedi. 

Haberin Devamı

1888'de Doğu Londra'ya korku salan ve 5 kadını korkunç bir şekilde katleden Karın Deşen Jack, o dönem tüm polislerin peşinde koştuğu azılı bir katildi. Üstelik bu cesetlerin öldürülme biçimi ve aynı profillere sahip olmaları, olayı daha gizemli bir boyuta sürüklüyordu. Katil ise ortalarda yoktu.

Kurbanların boğazı kesilmiş, ardından karınları yarılarak iç organları alınmıştı. Katilin uyguladığı yöntem, dedektifler için cerrahi ve anatomik bilgiye sahip olduğu fikrini gündeme getirmişti.

KARIN DEŞEN JACK'İN VAHŞİ YÖNTEMİ

Öldürme yöntemleri son derece vahşi olan Karın Deşen Jack, hayat kadınlarını hedef alıyor, önce boğarak etkisiz hale getiriyor, ardından boğazlarını kulaklarına kadar kesiyordu. Kurbanlarının tamamına yakınının karnını ve cinsel organlarını kesiyor, bazı organlarını alıyor, kimilerinin burun ve kulaklarını da kesiyordu. O dönem medyanın da olaya el atmasının ardından kimliği bir türlü bulunamayan katil, Karın Deşen Jack (Jack the Ripper) olarak anılmaya başladı. 

Haberin Devamı

135 yıllık gizemin ardından İngiliz tarihçi ve yazar Rod Beattie, Karın Deşen Jack'in Whitechapel sokaklarında devriye gezen bir Metropolitan polisi olabileceğini öne sürdü. Üstelik bu polisin adının  Bowden Endacott olduğunu belirtti. 

Rod Beattie, polis memuru Bowden Endacott'un karanlık geçmişi nedeniyle 'intikam alma arzusuyla' hayat kadınlarını öldürdüğünü iddia etti. Evlilik dışı doğan bir çocuğun babası olduğu için 1870'lerde yasa gereği Devon’dan Londra’ya taşınmak zorunda kalmıştı.

Polis memuru Bowden Endacott

1875'te Londra'daki Metropolitan Polisine katılmak için Devon'dan ayrıldı. 1877'de gece geç saatlerde dışarı çıkan bir kadını hayat kadını zannederek gözaltına aldığında skandal patlak verdi. Elizabeth Cass adlı kadın, bu olay üzerine şikayette bulununca rütbesi düşürülen Endacott, British Museum’a nöbetçi olarak atandı. 

72 yaşındaki yazar Beattie, “Endacott davasıyla ilgili bir makale okurken fark ettim. Hayat kadını olduğunu düşündüğü kişi yüzünden kariyerinin mahvolmasından daha iyi bir öldürme bahanesi olabilir mi? Mantıklı geldi, geçmişini araştırmak için arşivleri taradım. Tüm  cinayetlerde Londra'daydı. British Museum'da görevlendirilmişti ama polis yedeği olarak sokakta devriye gezebiliyordu" dedi.

Haberin Devamı

Londra'daki cinayetler, Endacott'un görevden alınmasından bir yıl sonra başladı. Kadınlarla kötü bir geçmişi olmasının üzerinde bir de işinden olunca intikam cinayetleri işlemeye başladı. Beattie, iddiaları hakkında şunları söyledi:

Onun ya da herhangi bir şüphelinin yaptığına dair somut bir kanıt yok. Bir polis memuru olarak şüphe duymadan her yere gidebilirdi. O olduğuna eminim. Polisin onun katil olduğunu bilmesi ama itibarlarına zarar vermek istemedikleri için açıklamamaları mümkün.

BASTONDAKİ PROFİL

Geçtiğimiz aylarda üzerinde Karın Deşen Jack'in yüzü olduğu iddia edilen bir baston ortaya çıktı. Scotland Yard dedektifi Frederick Abberline, Karın Deşen Jack'i yakalayamadığı için 1889 yılında davadan alınmıştı. Abberline'ın iş arkadaşları, ona üzerinde Karın Deşen Jack'in yüzünün bulunduğu bir baston verdiler. 

Baston yıllarca Bramshill'deki Polis Kolejinde saklandı. 2015 yılında kolej kapatıldığında bastonun da kaybolduğu düşünülüyordu. Ancak baston, kolejin Ryton'daki binasındaki personel tarafından yeniden bulundu.