Dünya 22 yaşında ABD güzeli seçildi! Mesleği tüm ülkeyi şoke etti

22 yaşında ABD güzeli seçildi! Mesleği tüm ülkeyi şoke etti

Paylaş
22 yaşında ABD güzeli seçildi! Mesleği tüm ülkeyi şoke etti

ABD’de yaşayan 22 yaşındaki Madison Marsh, ülkenin gündemine bomba gibi düştü. ABD’nin en prestijli güzellik yarışmasında birinci seçilen Marsh’ın gerçek mesleği duyanları şoke etti.

POSTA.COM.TR | 22 yaşındaki Marsh, yeni kazandığı güzellik kraliçesi ünvanının yanında ABD Hava Kuvvetleri için aktif görev yapan bir subay pilot. Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen yarışmada büyük farkla birinci seçilerek Amerika Güzeli seçilen Marsh, tarihe geçti.

Haberin Devamı

Yarışmayı kazandıktan sonra, “Alışılmışın dışındaki işleri başaran kadınları temsil etmekten çok heyecanlıyım” sözlerini kullanan Marsh, ABD Hava Kuvvetleri’nde teğmen olarak görev yaparken bir yandan da Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans yapıyor.

Miss America yarışmasına katılmak için 2023 yılında da Miss Colorado seçilen Madison Marsh, yarışmadan sonra, “Çok gerçeküstü bir duyguydu. Sanırım Miss America organizasyonunun ulusal düzeyinde temsil eden herhangi bir branştaki ilk aktif görevli subayım” dedi.

2018 yılında annesini pankreas kanserinden kaybeden Marsh’ın hayatının dönüm noktalarından birisi de bu tarih oldu. Annesinin adına Whitney Marsh Vakfı’nı kuran genç kadın, pek çok bilim insanını kanser araştırmaları alanında kariyer yapmaya yönlendirdi.

Haberin Devamı

22 yaşındaki güzellik kraliçesi verdiği röportajda ise, "Formamı giydiğimde ülkemizi temsil ediyorum, taç ve şalımı taktığımda ise toplumumu temsil ediyorum" ifadelerini kullanarak Miss America unvanı ile sahip olduğu platformu kullanarak kızlarla askerlik hizmeti konusunda konuşmak ve kadınların askerlikle ilgili olan önyargılarını yıkmak istediğini vurguladı.