Dünya 24 yıllık suçlar kahve bardağı sayesinde ortaya çıktı

24 yıllık suçlar kahve bardağı sayesinde ortaya çıktı

Paylaş
24 yıllık suçlar kahve bardağı sayesinde ortaya çıktı

Michigan'da bir adam 24 yıl önce işlediği iki tecavüz suçundan en sonunda yakalandı. Yakayı ele vermesini sağlayan şey ise bir kahve bardağı oldu.

Posta.com.tr | 51 yaşındaki Kurt Rillema, Eylül 1999'da Twin Lakes Golf Kulübü'ndeki bir yemek standında çalışan 22 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan yargılanıyor. Rillema ayrıca bu olaydan 10 ay sonra başka bir eyalette 19 yaşındaki bir kadına gerçekleştirilen bıçaklı cinsel saldırıdan suçlanıyor. 

Haberin Devamı

Her iki saldırıdan da elde edilen DNA kanıtları şüphelinin bulunmasına yardımcı oldu. DNA araştırmaları, olası suçluların Rillema ve iki erkek kardeşine kadar daraltmasını sağladı. 

O zamanlar 28 yaşında olan "hevesli bir golfçü" olan Rillema, kadınlardan en az birinin verdiği fiziksel tanıma uyduğu için kilit şüpheli oldu.

Küçük erkek kardeşi o sırada Penn State'te öğrenciydi. Saldırgan ise 'üniversite yaşından büyük' olarak tanımlanmıştı. Saldırı meydana geldiğinde Rillema'nın kardeşini ziyaret ettiğine inanıyor.

Polis Rillema'yı ocak ayında takip etmeye başladı. Geçen ay bir araba mağazasında çöpe attığı karton kahve bardağını ele geçiren polis, Rillema'nın DNA'sını elde etmeyi başardı. Kahve bardağındaki DNA ile mağdurlardan elde edilen saldırganın DNA'sı birbiriyle eşleşiyordu. 

Haberin Devamı

Şüpheli, birinci derece ve ikinci derece ağır cinsel davranış suçlarından geçen hafta Michigan'da mahkemeye çıkarıldı. Suçlu bulunduğu takdirde müebbet hapis cezası alacak. 

Rillema ayrıca Pennsylvania'da işlediği başka saldırılardan da suçlanıyor. Bu suçlamalarla yargılanması için ne zaman iade edileceği belli değil.