Dünya 25 yıllık cinayet, ayakkabı bağcığı ile çözüldü

25 yıllık cinayet, ayakkabı bağcığı ile çözüldü

Paylaş
25 yıllık cinayet, ayakkabı bağcığı ile çözüldü

1996 yılında Lin Russell ve kızı Megan vahşice öldürülmüştü. Cinayeti uyuşturucu bağımlısı Michael Stone'un işlediği düşünülüyordu ancak dönemin seri katili Levi Bellfield, cinayeti nasıl işlediğini anlatmış, ayakkabı bağcığı kullandığını söylemişti. Kaybolan ayakkabı bağcığı yeniden bulundu ve Stone'un aklanma şansı oldu.

İngiltere’de 1996’da Lin Russell (45) ve kızı Megan’ın (6) öldürdüğü cinayetin sırrı ayakkabı bağcığı ile çözüldü. Russell ve kızının katili olarak Michael Stone yakalanmış ve müebbet hapis cezası almıştı. Ancak o yıllarda kadın ve çocukları öldüren seri katil Levi Bellfield (53), anne ve kızını kendisinin öldürdüğünü itiraf etmişti. İtirafını kanıtlamak için de cinayeti nasıl işlediğini anlatmıştı. Anne ve kızını öldürmeden önce ayakkabı bağcığıyla bağladığını söylemişti. Polisin o yıllarda cinayet mahallinde bulduğu bağcığın, Stone’a ait olduğu sanılıyordu. Uyuşturucu bağımlısı olan Stone’un kolunu bağladığı düşünülmüştü.

Haberin Devamı

14 YIL SONRA BULUNDU

O bağcık kayboldu. Bellfield’ın itirafının ardından polis o bağcığı 14 yıl sonra yeniden buldu. Bağcıkta Stone’un diş izi çıkmadı ancak başka insanlara ait DNA izleri bulundu. Dedektifler, Bellfield’ın ifadesiyle bağcığın örtüştüğünü söyledi. DNA testi sonucuna göre Stone, bu cinayetten aklanabilecek.