Dünya 27 yıl önce evinin bodrumunda vahşice öldürülmüştü: Çözülemeyen dava için yeni talep

27 yıl önce evinin bodrumunda vahşice öldürülmüştü: Çözülemeyen dava için yeni talep

Paylaş
27 yıl önce evinin bodrumunda vahşice öldürülmüştü: Çözülemeyen dava için yeni talep

25 Aralık 1996'da ABD'nin Colorado eyaletinde 6 yaşındaki kız çocuğunun cesedi, babası tarafından evin bodrumunda bulunmuştu. Üstelik eve giren saldırgan mutfağa bir de fidye mektubu bırakmıştı.

Posta.com.tr | 6 yaşındaki JonBenet Ramsey, 25 Aralık 1996'da Colorado'nun Boulder kentindeki evinin mutfağına fidye notu bırakıldıktan birkaç saat sonra ölü bulunmuştu. 

Haberin Devamı

Küçük kız iple boğularak öldürülmüştü. Yapılan otopside küçük kızın iç çamaşırlarında DNA örnekleri bulunmuş ve cinsel saldırıya maruz kaldığı açıklanmıştı. Olay yerindeki DNA örneklerinden hiçbiri aileye ait değildi.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran JonBenet Ramsey cinayetiyle ilgili o günden bu güne hiçbir şüpheli bulunamadı. 

Geçtiğimiz yıl Boulder Polis Departmanı davanın yeniden araştırıldığını açıkladı. 

JonBenet Ramsey'in bilinen son fotoğrafı

DEDEKTİFLERDEN YENİ TALEP

Davayı yıllardır takip eden bir gazeteci ve ünlü dedektifin kızı da dahil olmak üzere bir dizi bağımsız dedektif, polisten yeni bir talepte bulundu. 

Onlarca yıldır çözülemeyen JonBenet Ramsey cinayeti için olay yerinden toplanan DNA örneklerinin yeniden test edilmesi isteniyor. 

Haberin Devamı

Kanıtlardan çıkabilecek herhangi bir DNA numunesinin veritabanında test edilebileceğine dair umutlar giderek artıyor. 

'ADALETİ HAK EDİYOR'

Araştırmacı gazeteci Paula Woodward, küçük kızın cesedi ilk bulunduğunda olayı haber yaptı ve bu cinayet hakkında iki kitap yayınladı. Woodward "Anahtar DNA örneği olacak. Doğru testler yapılırsa davanın çözülmesi için bir şans olacağını düşünüyorum. JonBenét adaleti hak ediyor" dedi.

JonBenét'in öldürülmesinden iki ay sonra 1997'de ünlü Colorado Springs dedektifi Lou Smit'ten davaya yardım etmesi istendi. Eylül 1998'de Smit, "Boulder polisi soruşturmanın ilk gününden beri yanlış yöne gidiyor" diyerek davadan istifa etti. Smit'e göre polis, davadaki kanıtların onları yönlendirmesi yerine bir teorinin peşine düştü. 

JonBenét'in öldürüldüğü ev

ÜNLÜ DEDEKTİFİN ŞÜPHELİ LİSTESİ

Tüm bunlara rağmen Smit'in bir şüpheli listesi vardı.  2010 yılında öldüğünde bu listeyi ailesine ve eski meslektaşlarına iletti. Şimdi kızı Cindy Marra ve torunları Lexi ve Jessa soruşturmaya devam ediyor.
Lexi ve Jessiva, büyükbabalarının vaka notlarını içeren üç bölümlük podcastte davayla ilgili konuştu. 

Cindy, "Boulder Polis Departmanı tarafından tutulan çok sayıda fiziksel kanıt var. Bazıları test için gönderildi, bazılarıysa gönderilmedi. Her iki durumda da 2007'den beri test yapılmadı. Fiziksel kanıtların hepsinin gözden geçirilmesi ve son teknoloji DNA testinden geçirilmesi gerekiyor. Sonrasında bir uzman, olası şüphelileri belirlemek için veritabanında arama yapabilir" dedi. 

Haberin Devamı

Mutfakta bulunan fidye notu, uzunluğu ve JonBenét'in babasının bir yıl önce Noel ikramiyesi olarak istediği miktarın aynısının istenmiş olması nedeniyle 'olağan dışı' olarak tanımlanıyor.