Dünya 3 kadın, dolandırıcı sevgililerini hapse attırıp tatile çıktı

3 kadın, dolandırıcı sevgililerini hapse attırıp tatile çıktı

Paylaş
3 kadın, dolandırıcı sevgililerini hapse attırıp tatile çıktı

Çin'de 3 kadın, aynı kişi tarafından dolandırıldıklarını anlayınca plan yaptı. Dolandırıcıyı hapse yollayan kadınlar, ardından yakın arkadaş olup birlikte tatile çıktı. Dolandırıcının itirafları ise çileden çıkaran cinsten.

Posta.com.tr | Şanghaylı dolandırıcı erkek, üç kadını toplamda 100 bin yuan (15 bin Amerikan doları) dolandırdıktan sonra hapsi boyladı. Üç kadın, dolandırıcının foyasını ortaya çıkarabilmek için adeta dedektif gibi birlikte çalıştı.

Haberin Devamı

10 Şubat'ta, üç kadın Şanghay'ın Yangpu Bölgesindeki karakola giderek erkek arkadaşlarının aldığı borç parayı geri ödemediğini ve kandırıldıklarını bildirdi. Kadınlar bunu yaparken daha bir gündür birbirlerini tanıyordu. Bir gün öncesinde dolandırıcı ve kandırdığı kadınlardan Chen Hong, akşam yemeği için dışarı çıktı.

TELEFONUNU KARIŞTIRINCA GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Dolandırıcı, çok fazla içki içtikten sonra gittikleri evde uykuya kaldı. O uyurken şüphelenen Chen cep telefonunu kontrol etti. Chen, dolandırıcının telefonunda başka bir kadından neden onun aramalarını reddettiğini soran çok sayıda mesaj buldu. Chen hemen kadınla temasa geçti. Diğer kadın Xiao Fan, dolandırıcı adamla yaşadığını söyledi. Bunu duyan Chen "Çok öfkelendim! Ellerim titriyordu" dedi.

Haberin Devamı

Dolandırıcı hem Chen'e hem de Xiao'ya onlarla evlenmek istediğini söyledi. Chen, 10 Şubat sabahı Zhao Lin adlı üçüncü bir kadının onunla temasa geçip dolandırıcının kız arkadaşı olduğunu söylemesiyle tekrar hayatının şokunu yaşadı.

Chen, ardından dolandırıcının başka sevgilileri de olduğunu söyledi. Aynı günün öğlen saatlerinde Chen, dolandırıcıyla yüzleşti ve parasının iadesini talep etti ancak dolandırıcı reddetti. Saatler sonra üç kadın da karakola giderek ifade verdi. 

YALANLARINA KILIF BULMAKTA USTA

Dolandırıcı, 2021'den beri Zhao, Haziran 2022'den beri Xiao ve Ekim 2022'den beri Chen ile çıkıyordu. Bu süreçte Zhao'dan 12.000 yuan (1.700 ABD Doları), Chen'den 39.000 yuan ve Xiao'dan 44.000 yuan borç aldı ve bunların hiçbirini geri ödemedi.

Dolandırıcı, kadınlara çalıştığı yer hakkında da yalan söylemişti. Kadınlar dolandırıcının çalıştığı mağazaya gittiğinde onu bulamamışlardı. Ancak adam, buna da bir kılıf bulmuş ve  ve geçici olarak başka bir şubede çalıştığını söylemişti.

Yapılan araştırmada, dolandırıcı adamın 2020'de çalıştığı yerden ayrıldığını ve o zamandan beri istikrarlı bir iş bulamadığını ortaya çıkardı. Kadınlardan aldığı parayı borçlarını ödemek için kullandı.

Polis, gözaltına aldığı dolandırıcı sevgiliye ilişkileri hakkında sorular sorunca yalnızca Chen'in kız arkadaşı olduğunu ve 10 Şubat'ta ondan ayrılmayı planladığını söyledi. Oysa ki dört gün sonraki Sevgililer Günü'nde evlenmek için başvuru yapmışlardı. 

Haberin Devamı

İFADELERİ ŞOKE ETTİ

Dolandırıcının sorgu sırasında verdiği ifadeler de bir o kadar şoke ediciydi. Dolandırıcı, "Zhao, o benim sıradan cinsel partnerim. Chen'le uzun süre birlikte yaşadım ancak geleceğimiz olmayacak. Aşka ya da cinselliğe değer vermiyorum" dedi. 

YAKIN ARKADAŞ OLDULAR

Polis soruşturmasının ardından arkadaş olan üç kadın, dolandırıcı sevgiliyi hapse gönderdikten bir ay sonra birlikte tatile çıktı. Chen, üzüntüsünün üstesinden gelmek için seyahat etmek istediğini söylediğinde, diğer iki kadın da onunla hemfikir oldu. Mart ayının sonunda bir polis memuru, davanın ilerleyişi hakkında bilgi vermek için onları aradığında, üç kadının birlikte yurt dışında tatilde olduğunu öğrendi.