Dünya 30 yıl sonra saç telinden gelen adalet

30 yıl sonra saç telinden gelen adalet

Paylaş
30 yıl sonra saç telinden gelen adalet

İngiltere’de 1974’de öldürülen Marina Koppel’in yüzüğündeki saç teli, DNA teknolojisinin gelişmesiyle incelemeye alındı. Saç telinin Sandip Patel’e ait olduğu belirlendi. Evde bulunan kanlı ayak izi de Sandip Patel’in ayağıyla uyuşuyordu. Artık kel kalan Sandip Patel, olaydan 30 yıl sonra cinayetten suçlu bulundu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da seks işçisi olan Marina Koppel (39), 8 Ağustos 1994’te ünlü roman karakteri dedektif Sherlock Holmes’un kitaplarda tarif edilen hayali evine yakın olan Marylebone Chiltern Sokağı’ndaki dairesinde kocası David Koppel tarafından ölü halde bulundu. Marina Koppel 140’tan fazla kez bıçaklanarak öldürülmüştü. Mutfaktaki bir poşette o tarihte 21 yaşında olan ve babasının gazete bayisi Sherlock Holmes News’ta çalışan Sandip Patel’in (51) parmak izleri bulundu. Ancak poşetlere gazete bayisindeyken dokunmuş olabileceği gerekçesiyle Sandip Patel şüpheli olarak değerlendirilmedi. 

Haberin Devamı

MÜEBBET HAPİS ALABİLİR

Marina Koppel’in parmağındaki yüzükte saç teli bulunmuştu. 2008’de DNA teknolojisinin gelişmesiyle saç teli incelendi. Ancak o dönemki teknoloji detaylı incelemeye imkan vermiyordu. 2022’de saç teli bir kez daha incelemeye alındı ve Sandip Patel’e ait olduğu belirlendi. Evdeki süpürgelikte bulunan kanlı ayak iziyle Sandip Patel’in ayağı da uyumluydu. Sandip Patel’in banka kartını alıp para çekmek için kadını öldürdüğü iddia edildi. Sandip Patel önceki gün görülen davada suçlu bulundu. Sandip Patel’in müebbet hapis cezası alması bekleniyor. David Koppel, karısını kimin öldürdüğünü öğrenemeden 2005’te ölmüştü.