Dünya 34 yıldır kaçıyordu! İçtiği puroyla yakayı ele verdi

34 yıldır kaçıyordu! İçtiği puroyla yakayı ele verdi

Paylaş
34 yıldır kaçıyordu! İçtiği puroyla yakayı ele verdi

Yeni nesil DNA teknolojisi, 34 yıl önce işlenen vahşi suçu aydınlatmaya yardımcı oldu. Kurbanlarına vahşice tecavüz eden iki kardeş için adalet geç de olsa yerini buldu. Polislerin kardeşleri yakalamak için uyguladıkları yöntem ise bir hayli ilginç.

Posta.com.tr | Tarih sayfaları Ağustos 1988'i gösterdiğinde, ABD'nin Maryland eyaletinde korkunç bir tecavüz olayı yaşandı. İsmi açıklanmayan 22 yaşındaki Virginialı genç kadın, akşam saatinde çalıştığı alışveriş merkezindeki işinden çıkmış, evine gitmek için otoparktaki aracına ilerliyordu. Bu sırada iki erkek tarafından takip edildiğinden habersizdi.

Haberin Devamı

Otoparkta iki erkek tarafından saldırıya uğrayan genç kadın, zorla arabasına bindirildi ve ıssız, ağaçlık bir alana götürüldü. Zavallı kadın burada onu kaçıran iki erkek tarafından vahşice istismara uğradı.

BUNUNLA SINIRLI KALMADILAR!

Ancak caniler bununla da sınırlı kalmadı. Genç kadını tekrar arabaya bindirerek başka bir yere götürdüler ve istismara burada devam ettiler. İkinci istismarın ardından genç kadın kaçmayı başardı ve polise sığındı. 1988'deki vahşi tecavüzün zanlıları o günden beri belirlenemedi. Ta ki yeni DNA teknolojisine kadar...

GEÇ GELEN ADALET

Olayla ilgili birçok DNA kanıtı ve ipuçlarına rağmen, 2022 yılına kadar polis Virginia'da veya ulusal veri bankalarında suçlulara dair bir kayıt bulamadı. Mağdur kadın, istismarcılarından birinin yüzünü o kadar iyi hatırlıyordu ki, polisin zanlıya ait detaylı bir robot resim çizmesine yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Genç kadının arabasındaki parmak izleri, yeni bir veri tabanındaki iki kardeşle eşleşti. George Thomas Jr. ve Gregory Allen Thomas, sadist saldırının zanlıları olarak belirlendi. George şimdi 61 yaşında ve kardeşi Gregory Allen Thomas, 2009 yılında öldü. Polis, ölen kardeşin de saldırıya karıştığını doğruladı.

DNA'SINI BÖYLE ALDILAR

Peki George'un DNA'sı nasıl elde edildi? Polisi bunun için sıra dışı bir yöntem kullandı. George'u tutuklamadan önce, polis elinde daha fazla kanıt eşleşmesi olması için zanlının içtiği ve çöpe attığı puroyu kullandı. Puroyu alan polis ekipleri George'un DNA'sını ele geçirdi. Pazartesi günü Maryland tren istasyonundayken George tutuklandı.

Genç kadını bu arabayla kaçırdılar.

Yıllar önce mağdur kadının çizdirdiği robot resim ve George arasındaki benzerliği 'olağanüstü' olarak yorumlayan polis sözcüsü, "Son purosunu içmiş olabilir. Hapiste puro vermiyorlar" dedi.

Öte yandan polis, iki kardeşin 1988'deki tecavüz suçuna ek olarak başka suçlara da karışmış olabileceğine inanıyor. Yakalanan George, 34 yıl önce karıştığı tecavüz olayıyla ilgisi olmadığı savunsa da kanıtlar tam tersini söylüyor.

George, iki kez tecavüz ve adam kaçırma suçlarından yargılanıyor. 

Haberin Devamı