Dünya 46 yıllık cinayet kahve bardağıyla çözüldü

46 yıllık cinayet kahve bardağıyla çözüldü

Paylaş
46 yıllık cinayet kahve bardağıyla çözüldü

ABD’de 19 yaşında evinde öldürülen Lindy Sue Biechler’ın katili, yeni DNA teknolojisi sayesinde 46 yıl sonra bulunarak tutuklandı.

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Lancaster kentindeki evinde ölü bulunan Lindy Sue Biechler’ın katili yıllardır aranıyordu. 1975 yılının aralık ayında teyzesi ve eniştesi evde kanlar içinde cansız bulduğunda, Lindy henüz 19 yaşındaydı. Yeni evlenmişti. Marketten yeni dönen Lindy, 19 kez bıçaklanmıştı. Olay yerinden DNA örnekleri alındı. 1997’de DNA teknolojisi gelişince dedektifler çözülemeyen dosyaları yeniden incelemeye başladı.

Haberin Devamı

TAKİBE ALINDI

Biechler’ın iç çamaşırındaki sperm örneği DNA bankasına işlendi. 2019’da bu sperm örneğinden şüphelinin eşkali çıkarıldı. 2020’de soyağacı bankasından şüphelinin yakınları teşhis edildi. Şüphelinin o dönem Lindy’nin komşusu olan David Sinopoli (68) olduğu belirlendi. Sinopoli takibe alındı. Bu yıl şubatta bir seyahati sırasında havalimanında kahve içti. Dedektifler kahve bardağını gizlice aldı. DNA örnekleri eşleşti. Sinopoli geçen hafta sonu cinayetten tutuklandı.