Dünya 50 bin yıl önce görülmüştü... Yeşil kuyruklu yıldızdan yeni görüntüler

50 bin yıl önce görülmüştü... Yeşil kuyruklu yıldızdan yeni görüntüler

Paylaş
50 bin yıl önce görülmüştü... Yeşil kuyruklu yıldızdan yeni görüntüler

Yeşil kuyruklu bir yıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez gezegenimize yaklaştı. Dünyanın dört bir yanındaki fotoğrafçılara ve astronomlara görsel şölen sunan yeşil kuyruklu yıldızın yeni görüntüleri paylaşıldı.

Posta.com.tr | Güneş sistemimizin uzak noktasındaki Oort Bulutu'ndan gelen kuyruklu yıldız, 1 Şubat'ta Dünya'nın yanından yaklaşık 26 milyon mil uzaklığından geçti. Güneş etrafındaki yörüngesini tamamlayan yıldız şimdi geri dönüyor. Yeşil kuyruklu yıldızın dünyanın dört bir yanından çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. 

Haberin Devamı

Fotoğrafçı Dario Giannobile, İtalya'daki Etna Dağı'nın üzerindeki kuyruklu yıldızın fotoğrafını  27 Ocak'ta Twitter'da paylaştı.

 

Gezegenimize yaklaşan yeşil kuyruklu yıldızda siyanojenin yanı sıra benzersiz yeşil rengini almasını sağlayan iki atomlu karbon mevcut. İtalya'daki Ceccano'daki Bellatrix Astronomik Gözlemevi'nin Sanal Teleskop Projesi'nden astrofizikçi Gianluca Masi, Newsweek'e verdiği röportajda "Güneş ışığının etkileri altında, bu iki madde de yeşil parlıyor.

 

İngiltere'deki Portsmouth Üniversitesi'nde Kozmoloji ve Yerçekimi Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Chris Pattison "Bu kadar ender bulunan herhangi bir nesneyi görmek ilginç. Bu kadar parlak kuyruklu yıldızların Dünya'nın bu kadar yakınından geçmesi nispeten nadirdir ve güzel bir renge sahip olduklarında bu durum daha da ilginçleşiyor" dedi.

Haberin Devamı

Yeşil kuyruklu yıldız şubatın sonlarına doğru Orion takımyıldızını geçecek. Ardından Güneş sisteminin dışına çıkacak. Gökbilimciler, yeşil kuyruklu yıldızın asla geri dönmeyeceğini tahmin ediyor.