Dünya 50 kişilik ıssız adadan dünyaya yayın yapıyor! 21 yaşındaki genç kızın hikayesi herkesi şaşırttı

50 kişilik ıssız adadan dünyaya yayın yapıyor! 21 yaşındaki genç kızın hikayesi herkesi şaşırttı

Paylaş
50 kişilik ıssız adadan dünyaya yayın yapıyor! 21 yaşındaki genç kızın hikayesi herkesi şaşırttı

Dünyada milyarlarca insan kalabalık şehirlerde yaşasa da bazıları ıssız bir adada hayatını sürdürüyor. Güney Pasifik'teki Pitcairn Adası, sadece 50 nüfusa sahip bir yerleşim yeri olarak öne çıkıyor ve Pitcairn Adası'ndaki yaşamı paylaşan 21 yaşındaki Torika Christian'ın hikayesi tüm dünyayı salladı.

Güney Pasifik’te yalnızca birkaç kilometrekarelik ufak bir ada olan Pitcairn Adası’na ulaşım, seyrek olarak yapılan gemi hizmetiyle sınırlı.

Haberin Devamı

SEFERİN BEDELİ 3 BİN 400 DOLAR

Haftada bir kez Gambier Adaları arasında sefer yapan gemi sayesinde ada, dünyaya bağlanıyor. Pazar günleri düzenlenen bu seferin turistler için bedeli ise tam 3 bin 400 dolar.

Adanın yerlilerine göre burada kalacaksanız, izolasyona alışık olmanız gerekiyor. Peki bu adada bir gün nasıl geçiyor? Eğer hava güzelse balık avlamaya çıkılırken, yağmurlu bir günse bahçe işleriyle uğraşılır veya evde kalınır. Adadaki iş hayatı ise oldukça esnek. Yalnızca faturaları ödeyecek kadar çalışmak yetiyor. Sağlık için küçük yataklı bir bakım odası bulunan adada, ciddi hastalıklar geçirenler Tahiti’ye gönderiliyor.

DAHA FAZLA İNSAN GELMESİ ŞART

Adada ailesinin işlettiği şirkette çalışan 21 yaşındaki Torika Christian, balık duvar süsleri ve pulları gibi eşyalar satarak geçiniyor. Torika’nın diğer işleri arasında ise kargo gemilerinin yükünü boşaltmak bulunuyor.

Haberin Devamı

Pitcairn Adası'nda yaşayanlara göre, adanın sürdürülebilir bir geleceği için daha fazla insanın buraya yerleşmesi gerekiyor ancak bu insanların topluma uyumlu ve dost canlısı olmaları gerekiyor.

PEK ÇOK İŞ YAPABİLMEK GEREKİYOR

Adada yaşamak isteyenlerin toplumdan izole olmak ve yalnız kalmak istemeyen insanlar olması oldukça önemli. Pitcairn Adası'nda yaşamak demek, tesisatçı, elektrikçi, tamirci, inşaatçı olmak anlamına geliyor.

Sosyal medyada günlük hayatını görüntüleyenler Torika’nın paylaşımları karşısında adeta şoke oluyor. Bunun sebebi ise ada dışındaki dünyadaki gerçeklerden çok uzak bir şekilde burada hayatlarını idame ettirmeleri.

Torika Christian'ın paylaşımları, bu ıssız adada yaşamın ne kadar zorlu ve aynı zamanda ne kadar güzel olduğunu gösteriyor olsa da adanın sürdürülebilir bir geleceği için daha fazla insanın buraya yerleşmesi gerektiğini de gözler önüne seriyor.