Dünya 52 yıllık karısını hasta yatağında öldürdü... Kahreden detay sonrası serbest kaldı

52 yıllık karısını hasta yatağında öldürdü... Kahreden detay sonrası serbest kaldı

Paylaş
52 yıllık karısını hasta yatağında öldürdü... Kahreden detay sonrası serbest kaldı

David Hunter adlı İngiliz, Güney Kıbrıs'taki evlerinde kanser hastası 52 yıllık eşi Janice'i öldürdü. Hunter, 2 yıllık ceza almasına rağmen mahkemeden serbest bir şekilde ayrıldı. Yaşlı adamın özgür kalmasına neden olay şey, Janice'in isteğiydi.

76 yaşındaki David Hunter, Aralık 2021'de Güney Kıbrıs'taki evlerinde 52 yıllık eşi Janice'i boğarak öldürmekten yargılanıyordu. Olayın soruşturulmasının ardından kan kanseri olan Janice'in kendisini öldürmesi için eşi David'e yalvardığı ve ağladığı öğrenildi. Kasıtlı cinayetten suçlanan David'in mahkemesi Güney Kıbrıs'ta görülüyordu ve tutuklandığından beri hapiste yatıyordu. 

Haberin Devamı

Bugünkü son mahkemesinde David, iki yıllık hapse mahkum edildi ancak 19 aydır hapiste olduğu için serbest bırakıldı. Hukuk ekibi, kendisine ertelenmiş hapis cezası verilmesi gerektiğini ve "onu daha fazla hapiste tutmanın bir anlamı olmadığını" savundu. 

'BU BİR SUÇTUR'

Ancak David'in serbest bırakılması tartışmaları da beraberinde getirdi. ITV'ye konuşan hukuk ekibi "Topluma verilecek mesaj, acıyı dindirmek amacıyla bile insan hayatını almak olamaz. Bu bir suçtur. Kimse birinin hayatının ne zaman sona ereceğini seçemez" açıklamasını yaptı. 

Çiftin kızı Lesley Cawthorne babası hakkında, "Yargıçların neler yaşadıklarını anladıkları ve sevgisinden hareket ettiğine inandıkları için minnettar" dedi. 

'O BENİM EN İYİ ARKADAŞIMDI'

Haberin Devamı

Mayıs ayında Hunter, bir yıldan fazla süren duruşmasında, karısı ondan istemeseydi 'bir milyon yıl geçse asla' karısının canına kıyamayacağını söylerken gözyaşlarına boğuldu. David mahkemede ayrıca "O sadece benim karım değildi, o benim en iyi arkadaşımdı" dedi. Hunteri eşini öldürdükten sonra kendi canına kıymaya çalışmıştı.