Dünya 550 çocuk babasına 'Artık dur' emri

550 çocuk babasına 'Artık dur' emri

Paylaş
550 çocuk babasına 'Artık dur' emri

Hollanda’da Jonathan isimli bir adamın en az 550 çocuğun sperm donörü olduğu ortaya çıkınca daha fazla bağış yapması yasaklandı.

Hollanda’nın Lahey kentinde müzisyen Jonathan Meijer’in (41) sperm bağışçısı olması mahkeme kararıyla ömür boyu yasaklandı. Çünkü Meijer’in en az 550 çocuğun sperm bağışçısı olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, Meijer’in spermini alan kliniklerin kullanılmamış tüm örnekleri imha etmesine de hükmetti. Meijer bağışa devam ettiği takdirde 100 bin Euro para cezasına çarptırılacak. Yasak, Meijer’in dava edilmesi sonrası getirildi. 2017’de de 100’den fazla çocuğa sperm donörü olduğu anlaşılınca bağış yasağı konulmuştu.

Haberin Devamı

ENSEST RİSKİ YARATTI

Ancak donör olduğu bir çocuğun annesi ve bir sivil toplum kuruluşu, Meijer’in yalan bilgi vererek Danimarka dahil birçok dış ülkede ve internet üzerinden donör olmaya devam ettiğini tespit etti. Dava açtılar. Bu kadar büyük çapta bir akrabalık bağının, Meijer’in spermleriyle doğan çocuklar arasında yanlışlıkla ensest ilişkilerin doğması riskine karşı mahkeme, yasaklama kararı aldı. Hollanda’da kıvırcık sarı saçlı ve mavi gözlü çocukları birbirine benzeyen annelerin tesadüfen tanışıp Meijer’den sperm aldıkları ortaya çıkmıştı.