Dünya 6 günde 3 kadını kaçıran seri katilin sonu! Kurbanlarını iş ilanıyla seçti

6 günde 3 kadını kaçıran seri katilin sonu! Kurbanlarını iş ilanıyla seçti

Paylaş
6 günde 3 kadını kaçıran seri katilin sonu! Kurbanlarını iş ilanıyla seçti

ABD’de işlediği cinayetler ve yaptığı hırsızlıklar sebebiyle hayatının büyük bir kısmını hapiste geçiren, onun dışındaki zamanda ise tüm halkı dehşete düşüren suçlar işlemesiyle tanınan 95 yaşındaki pedofili katil hapishanede hayatını kaybetti. Cani katilin hapse girme sebepleri ise kan dondurdu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1927 yılında ABD’nin Kuzey Dakota eyaletinde evlenmemiş 20 yaşındaki bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Harvey Carignan, bebekken akrabalarının yanına gönderildi. 10 yaşına geldiğinde annesi ile yaşaması için geri onun yanına dönen Carignan’ın geceleri altını ıslatma sorunu vardı.

Haberin Devamı

Çocukluk koresi ve enüresis teşhisi konulan Carignan, çocuk yaştayken ailesi tarafından taciz ve istismara maruz kalmıştı. Bu zorluklar Carignan’ın eğitim hayatında da devam etti. Öğrenme zorluğu yaşayan Carignan 18 yaşına geldiğinde okuldan mezun olmayı başardı ve ABD ordusuna yazılmaya karar verdi.

PEK ÇOK CİNAYETİN İLKİ

Carignan, 1949 yılının 31 Temmuz’unda askerlik görevi için gittiği Alaska eyaletinde 58 yaşındaki Laura Showalter’ı gözüne kestirdi. Kadına tecavüz etmek amacıyla yaklaşan Carignan, Showalter’ın ona direnmesi ile onu öldürdü.

Korkunç cinayetin ardından 16 Eylül’de Christine Norton isimli başka bir kadına tecavüz etmeye çalıştı. Bu olaydan 1 gün sonra tutuklanan Carignan, birinci derece cinayet ve tecavüz suçlarıyla suçlandı.

Haberin Devamı

Mahkemede bulunan jüri üyeleri ona merhamet göstermeyi düşünmedi bile. Carignan, mahkeme tarafından zorunlu idam cezasına çarptırıldı. Bir sonraki duruşmayı kazanan Carignan’a yetkililere bir teklif geldi. Teklife göre Carignan suçlarını itiraf etmesi halinde idam cezası geri çekilecekti.

Carignan bu teklifi kabul ederek suçunu itiraf etti ve idam cezası geri çekildi. Daha sonra ifadesini geri çeken Carignan’ın cinayet suçlamaları da düşmüştü. Christine Norton’a tecavüz ettiği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Carignan, 1960 yılında 8 yıl cezaevinde geçirdikten sonra af ile serbest bırakıldı. Carignan’ın asıl dehşeti bundan sonra başlayacaktı.

DEFALARCA TAHLİYE EDİLDİ

Tahliyesinden aylar sonra kardeşi Clinton ile birlikte hırsızlık yaparken yakalanan Carignan yeniden tutuklanmıştı. Üçüncü dereceden hırsızlık suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Carignan 1964’te yeniden serbest kaldı.

Aynı yılın kasım ayında yeniden hırsızlık sebebiyle tutuklanan Carignan bu kez 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve yine 4 yıl hapis yattıktan sonra 1968 yılında aftan yararlanarak tahliye oldu.

15 Ekim 1972’de 19 yaşındaki Leslie Laura Brock, Washington’daki evinde ölü bulundu. Genç kız, başına aldığı çok sayıda darbe yüzünden hayatını kaybetmişti. Olaya tanıklık eden bir kişi, genç kızı Carignan’ın aracına binerken gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

1 Mayıs 1973’te 15 yaşındaki Kathy Sue Miller, bir ‘eleman aranıyor’ ilanını gördü ve iş görüşmesi yapmak için Carignan’ın benzin istasyonuna gitti. Küçük kızı gözüne kestiren Carignan, iş görüşmesine gelen Miller’a tecavüz edip öldüresiye dövmeye başladı. Küçük kıza eline geçirdiği çekiçle darbeler vuran Carignan, Miller’ı oracıkta öldürdü.

KÜÇÜK KIZLAR DA HEDEFİNDEYDİ

Küçük kızın cansız bedeni otostop çeken 2 genç tarafından bulundu. Plastik bir örtüye sarılı haldeki cesedin kafatasında çekiç darbelerinin açtığı delikler görülebiliyordu. Olayın baş şüphelisi de olsa Carignan, Brock ya da Miller’ın cinayetleri ile ilgili kanıt eksikliğinden dolayı yargılanamadı.

1973 yılında yol kenarında otostop çeken 13 yaşındaki Jerri Billings’i aracına alan Carignan, küçük kıza tecavüz edip yine çekiciyle işkence yaptı. Daha sonra küçük kızı serbest bırakan Carignan, onu kimseye bir şey anlatmaması için tehdit etmeyi de ihmal etmedi.

Haberin Devamı

1974 yılının mayıs ayında 29 yaşındaki Eileen Hunley ile birlikte yaşamaya başlayan Carignan, Minnesota eyaletine taşındı. Ağustos ayına gelindiğinde Carignan ile tartışan Hunley, onu terk etme kararı aldı ve bu karardan yalnızca 1 gün sonra ortadan kayboldu. Hunley’in cansız bedeni yaklaşık 5 hafta sonra bulundu. Genç kadının kafatası aldığı darbeler sebebiyle parçalanmıştı ve bir ağaç dalıyla tecavüze uğradığı belirlendi.

6 GÜNDE 3 KADINI KAÇIRDI

14 Eylül 1974’te Gwen Burton isimli kadını arabasına alan Carignan, kadının üzerine atılarak kıyafetlerini yırtmaya başladı. Burton’ın boğazını bayılıncaya kadar sıkan Carignan, daha sonra ona çekiciyle birlikte tecavüz etmeye başladı. Daha sonra Burton’ı yol kenarına atarak oradan uzaklaşan Carignan, onun hayatta kalmasını beklemiyordu ama Burton yardım bularak hayatta kalmayı başardı.

18 Eylül’de ise Sally Versoi ve Diane Flynn isimli küçük kızları aracına alan Cariagnan, onları cinsel ilişkiye girmeye zorladı. İstediklerini yapmazlarsa onları dövmekle tehdit eden Carignan, benzin lmak için durduğunda küçük kızlar araçtan kaçarak kurtulmayı başardılar.

Haberin Devamı

Bundan 2 gün sonra 18 yaşındaki Katherine Schultz bir anda ortadan kayboldu. Genç kızın cansız bedeni kaybolmasından bir gün sonra evinin yakınlarında bulunan mısır tarlasında bulundu. Schultz, ölene kadar dövülmüştü ve kafatasında çekiçin sebep olduğu kırıklar vardı.

CEZA ÜSTÜNE CEZA ALDI, HAPİSTE ÖLDÜ

Saçtığı dehşetin ardından 24 Eylül’de tutuklanan Carignan, cinayet, tecavüz ve pedofili suçlarından yargılanmaya başladı. Akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia eden Carignan’ın savunması reddedildi. 1975 yılında mahkeme tarafından suçlu bulunan Carignan, toplamda 60 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra Schultz ve Hunley cinayetlerini de itiraf eden cani katilin cezasına 40 yıl daha eklendi.

Hapisde cezasını çekmeye devam eden Carignan, 6 Mart 2023’te 95 yaşında hayatını kaybetti.