Dünya 6 yaşındaki kızı kaçırıp kafasını taşla ezdi! İdamından önce son sözleri herkesi şaşırttı

6 yaşındaki kızı kaçırıp kafasını taşla ezdi! İdamından önce son sözleri herkesi şaşırttı

Paylaş
6 yaşındaki kızı kaçırıp kafasını taşla ezdi! İdamından önce son sözleri herkesi şaşırttı

ABD’de 6 yaşında bir kızı tecavüz etmek için götürdüğü terk edilmiş fabrikada katleden ve idam cezasına çarptırılan Johnny Johnson’a, şizofreni tanısı konulduktan sonra idam kararı oldukça tartışmalı bir konu haline geldi. Son olarak Yüksek Mahkeme’nin idamı erteleme kararını reddetmesiyle idam edilen Johnson’ın son sözleri izleyen şahitleri şoke etti.

ABD’nin Missouri eyaletinde bulunan Valley Park şehrinde yaşayan 24 yaşındaki Johnny Johnson, 2002 yılının 24 Temmuz günü aynı sokakta oturduğu komşularına yemeğe gitti. Geceyi burada geçirmeye karar veren Johnson, sabah kalktığında evin küçük kızı 6 yaşındaki Casey Williamson ile birlikte televizyon izlemeye başladı.

Haberin Devamı

Casey’in annesi uyandığında ikilinin kanepede uzanıp televizyon izlediğini gördüğünde kızının Johnson’ı rahatsız edebileceğinden onu uyarmaya çalıştı. Johnson ise Casey’in kendisini rahatsız etmediğini, keyfinin yerinde olduğunu söyledi.

“TATLI” BULUP HAYALLER KURMAYA BAŞLADI

Kimsenin o an farkında olmadığı şey ise Johnson’ın çoktan 6 yaşındaki küçük kızı, “tatlı” bulduğu ve onun ilişki yaşamak gibi düşüncelere sahip olduğuydu. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Casey’in annesi, onu ayrıldığı eski eşiyle görüşmesi için dışarı çıkardı.

26 Temmuz olduğunda gece babasında kalan Casey, sabah 6 civarında uyandığında babasına aç olduğunu söyleyince babası da onu dedesine götürmeye karar verdi. Alt kata indiklerinde Johnson’ın kanepede uyuduğu fark ettiler.

Haberin Devamı

Küçük kız hemen Johnson’ın yanına oturup televizyon izlemeye daldı. Johnson uyandığında Casey’in yanında oturduğunu gördü ve bu anın onunla ilişkiye girmek için eline geçebilecek en iyi fırsat olduğunu düşündü. Daha sonra cinsel saldırı suçundan yakalanmamak için ise küçük kızla ilişkiye girdikten sonra onu öldürmeye karar verdi.

EĞLENMEYE DİYE GİDİP KATLETTİ

Johnson, Casey’e onunla birlikte cam fabrikasına gidip eğlenmek isteyip istemediğini sordu. Casey ise bunun eğlenceli olabileceğini düşündüğünden hemen kabul etti. Küçük kızın üzerinde yalnızca geceliği ve iç çamaşırları vardı. İkili fabrikaya giderken Casey, ayağının acıdığını söyleyince Johnson onu kucağına alarak yoluna devam etti.

İkili fabrikaya vardıklarında Johnson, küçük kızın karşısına geçip soyunmaya başladı. Casey hemen kafasını çevirerek oradan uzaklaşmak istedi ancak Johnson gücünü kullanarak küçük kızın da kıyafetlerini zorla çıkarmaya başladı. Çığlık çığlığa tekmeler savurmaya başlayan küçük kızın hareketleri, Johnson’ın kafasındaki ‘tecavüz ve öldürme’ sıralamasını değiştirmesini sağladı.

Etrafına bakınan Johnson, yakınlarda bulunan bir tuğlayı aldı ve Casey’in kafasına vurmaya başladı. En az 6 kez darbe alan Casey, bir anlık boşluktan faydalanarak Johnson’ın elinden kurtularak etrafta koşturmaya başladı. Johnson elindeki tuğlayla küçük kıza vurmaya devam etti. Dizlerinin üstüne düşen Casey, sürünerek Johnson’dan kaçmaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

KATLEDİP NEHİRE KOŞTU

Küçük kızın tüm darbelere rağmen hareket ettiğini gören Johnson, eline basketbol topu büyüklüğünde bir taş alarak Casey’in kafasına ve boynuna vurmaya başladı. Casey olduğu yerde son nefesini vererek hayatını kaybetti.

Etraftaki kan lekelerini küçük kızın iç çamaşırıyla silen Johnson, daha sonra bunu duvara doğru fırlattı. Casey’in cansız bedenini kayalar ve yapraklarla gömen Johnson, üstündeki kanlardan kurtulmak için hemen yakınlarda bulunan bir ırmağa gitti.

“KAZA İLE ÖLDÜ” DEDİ

Küçük kızı o gün taşıdığını gören tanıkların ifadeleriyle polis ekipleri tarafından yakalanan Johnson, karakola götürüldü. Başlangıçta saatlerce küçük kızı gördüğünü reddeden Johnson, sonunda onlara Casey’in cesedinin yerini söyleyerek onun bir kaza sonucu öldüğünü belirtti.

Olayla ilgilenen bir polis memuru Johnson’a, Casey’in ölümünün bir kaza olduğuna inanmadığını söyledi. Johnson, bu polise her şeyi anlatmaya başladı. Casey’in karşısında iç çamaşırını indirdiğini ancak küçük kızın “çıldırmaya” başladıktan sonra onu öldürdüğünü söyledi. Tüm bunları itiraf etse de fabrikaya gitmeyen önce onu öldürmeye niyetli olduğunu kabul etmedi.

Haberin Devamı

O gece saat 23.30 sularında serbest bırakılmayı bekleyen Johnson, oradaki bir polis memuruyla dini konular hakkında konuşmaya başladı. O ana kadar dürüst davranmadığını söyleyen Johnson, haklarından tekrar feragat ederek küçük kızla ilişkiye girmek için götürüp sonra öldürmeyi planladığını itiraf ettiği sözlü ve ses kaydı ifadeleri verdi. Yapılan otopside genç kızın kafasına aldığı darbeler sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.

ŞİZOFRENİ TANISINDAN YILLARCA ERTELENDİ

Duruşmada Johnson kızı öldürdüğünü inkar etmedi ancak bunu yapmadan önce tereddüt ettiğini iddia etti. Ayrıca, kendisine kıza tecavüz edip onu öldürmesini söyleyen komuta halüsinasyonlarına neden olan şizo-duygusal bozukluk nedeniyle kasıtlı yapamayacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Mahkeme jürisi Johnson'ı birinci derece cinayet, silahlı suç eylemi, adam kaçırma ve zorla tecavüze teşebbüsten mahkum etti. Devlet tarafından sunulan üç yasal ağırlaştırıcı faktörün hepsini bularak cinayet mahkumiyeti için ölüm cezası tavsiye etti. Kalan mahkumiyetler için müebbet hapis tavsiye etti.

YÜKSEK MAHKEME REDDETTİ, ORTALIK KARIŞTI

Jürinin tavsiyelerine uygun olarak mahkeme, Johnson'ı cinayetten ölüme ve ısrarlı bir suçlu olarak diğer suçlardan müebbet hapis cezasına çarptırdı. 2005 yılında idam cezasına çarptırılan Johnson, şizofreni tanısı konulmasının ardından yıllardır hem kamuoyunda hem de temyiz mahkemelerinde çokça konuşuldu.

Haziran ayında Missouri Yüksek Mahkemesi, akıl sağlığı iddiasına dayanarak idamı durdurmayı reddetti. Başsavcılık, Johnson'ın psikiyatrik değerlendirmelerinin güvenilirliğine itiraz etti ve tıbbi kayıtların, onun akıl hastalığını ilaçlarla yönetebildiğini gösterdiğini iddia etti.

SON SÖZLERİ SALONDAKİLERİ ŞOKE ETTİ

Bu sabah yerel saat ile 06.00’da idam edilmek üzere hücresinden çıkarılan Johnson, idamın öncesinde son yemek olarak bir hamburger, patates kızartması ve çilekli milkshake istedi.

İdam edileceği odaya getirildikten Johnson’a son sözleri soruldu. Şizofreni hastası olan Johnson, son sözlerinde pişmanlığını dile getirerek, “Canını yaktığım insanlardan ve aileden özür diliyorum. Tanrı onları kutsasın” ifadelerini kullandı.

İğneyle zehir enjekte edilen Johnson, saat 06.33’te ölü ilan edildi. Johnson’ın idamını şahit olarak ailesinden izleyen de bulunuyordu.