Dünya 6 yaşındaki öğrencisi tarafından katledildi! Arkadaşının anlattıkları şoke etti

6 yaşındaki öğrencisi tarafından katledildi! Arkadaşının anlattıkları şoke etti

Paylaş
6 yaşındaki öğrencisi tarafından katledildi! Arkadaşının anlattıkları şoke etti

ABD'de 6 yaşındaki öğrencisi tarafından vurularak öldürülen 25 yaşındaki öğretmen Aby Zwerner'ın cinayetiyle ilgili kan donduran detaylar ortaya çıkmaya devam ederken bir öğrencinin anlattıkları şoke etti.

Posta.com.tr | ABD'nin Virginia eyaletinde öğretmenlik yapan 25 yaşındaki Aby Zwerner, yine her sabahki gibi okula geldi. Sabah derslerine girdikten sonra öğle yemeğine giden Zwerner, bunun yediği son yemek olduğunun farkında değildi.

Haberin Devamı

Öğleden sonra saat 14 sıralarında Zwerner'in 6 yaşındaki bir öğrencisi, akılalmaz bir eylem gerçekleştirdi. İsmi açıklanmayan küçük çocukla öğretmen arasında bir tartışma yaşandı.

6 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİYLE TARTIŞMA

Bir anda alevlenen tartışma büyüdü. 6 yaşındaki çocuk, yanında okula getirdiği silahı çekerek öğretmenini vurdu. Göğsünden mermi giren Zwerner, olduğu yere yığıldı. Hala bilinci yerindeydi ve diğer öğrencilerine güvenli bir yere gitmeleri gerektiğini söylüyordu.

Olay yerine gelen ekipler hemen Zwerner'i hastaneye götürerek ameliyata alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Zwerner ameliyattan canlı çıkamayarak hayatını kaybetti.

Kan donduran olayda 25 yaşındaki öğretmenden başka yaralanan olmazken, sınıfta bulunan diğer çocuklardan birinin ebeveyni, çocuğunun neler yaşandığını görmediğini ancak silah sesini duyduğunu ve yerdeyken öğretmenini görmek için başını çevirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaralanan öğretmen için ise şu ifadeleri kullandı:

O harika bir öğretmen, çok özel. Oğlum onu çok seviyor ve olanlardan dolayı mahvolduk. Hepimiz onu düşünüyoruz ve yakında iyileşmesini umuyoruz.

Yetkililer hâlâ birinci sınıf öğrencisinin nasıl silah edindiğini araştırıyor. Üstelik Polis Steve Drew, çocuğun tabancaya nasıl ulaştığının henüz bilinmediğini ifade ederken, olayın 'kazara' gerçekleşmediğini de vurguladı.

SİLAHINI GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİ

Sınıftaki öğrencilerden birinin babaannesi bir öğrencinin geçen hafta okula 'parlak altın kurşunlar' getirdiğini söyleyince dikkatleri üzerine çekti. Ancak bahsettiği çocuğun bugün gözaltına alınanın çocukla aynı kişi olup olmadığı konusunda net değil. İsmini vermek istemeyen büyükanne, çocuğun 'geçen hafta okula mermi getirdiğini ve silahını da getireceğini söylediğini' iddia etti.

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesine konuşan kadın, "Dışarıdaki veliler, çocuklarının kendilerine bir çocuğun okula altın rengi parlak mermiler getirdiğini ve silahını getirmeyi düşündüğünü söylüyorlardı. Öğrenci, durumu velisine bildirdi, o da okula haber verdi ve okul daha dün ebeveyne geri dönüş yapmış" dedi.

Haberin Devamı

'ÖĞRETMENİ ARKADAŞIM VURDU'

Bu iddialar üzerine okul müdürü George Parker, öğrencilerin silahlara dair detayları algılama yeteneğine sahip olduğunu söyleyerek, "Bir tehdit veya sorun algıladığımızda, o günlerde mutlaka arama yapıyoruz" dedi. Parker, personelin ve öğrencilerin ruh sağlığı için pazartesi günü okulun kapalı olacağını söyledi.

Olaya tanık olan 6 yaşındaki bir başka öğrenci de saldırganın sınıf arkadaşı olduğunu söyledi. Küçük kız, sınıf arkadaşının öğretmenlerini 'kasten' vurduğunu ve öğretmeninin dizlerinin üzerine düştüğünü söyledi. Dördüncü sınıfa giden bir öğrencinin velisi, okuldan ateş edildiğini ve zanlının gözaltına alındığını belirten bir mesaj aldığını belirtti. Anne, "Kalbim durdu. Çıldırdım, çok gergindim. Sadece o kişinin benim oğlum olup olmadığını merak ediyordum" dedi.