Dünya 68 yıl sonra 'pardon'

68 yıl sonra 'pardon'

Paylaş
68 yıl sonra 'pardon'

Kanada’da doğumda değiştirilen iki adam, gerçeği 66 yıl sonra DNA testiyle öğrendi. Yaşadıkları travma için 68 yıl sonra hükümetten resmi bir özür aldılar.

Kanada’nın British Columbia eyaletinden Richard Beauvais (68), Fransız kökenli bir yerli olduğuna inanarak büyüdü. Etnik kökeni nedeniyle ayrımcılıkla karşı karşıya kaldı. Ancak 2020’de evde yaptığı bir DNA testinde, kökenlerinin Ukraynalı, Polonyalı ve Aşkenaz Yahudisi karışımı olduğunu öğrendi. Büyük bir sürpriz yaşadı. 2022’de de 2 bin 400 kilometre uzakta, Manitoba eyaletinde yaşayan Evelyn Stocki adlı kadın da benzer bir test yaptırdı. Beauvais’nin biyolojik kardeşi olduğunu öğrendi. Bu gelişme, büyük bir sırrı ortaya çıkardı. Stocki’nin yıllarca kardeşi sandığı Edward Ambrose ile biyolojik kardeş değillerdi. Çünkü Ambrose ve Beauvais doğumda karışmıştı. İki adam da 28 Haziran 1955’te Manitoba’da aynı hastanede doğmuştu.

Haberin Devamı

DOST OLDULAR

Ancak karıştırılmışlardı. Birbirlerinden haberdar olduktan sonra, yaşadıkları ortak kaderin cilvesiyle yakın arkadaş oldular. İkili o zamandan beri nasıl ve neden değiştirildiklerini öğrenmek için bir avukat tuttu. Tazminat almak istediler ancak sorumluluk kabul eden bir kurum bulmakta zorlandılar. Beauvais, yerli çocukların gittiği bir gündüz okuluna gitmişti. Yerli çocukların ebeveynlerinden zorla ayrılarak beyaz ailelerin yanına verilmesini öngören hükümet politikasının kurbanı olmuştu. İki adam da sonunda yaşadıkları travma için Manitoba hükümetinden önceki gün mecliste resmi özür aldılar. Tazminat taleplerine devam ediyorlar. Beauvais, “Sanırım hayatımdaki en zor an, iki kız kardeşimi arayıp onlara gerçekten kardeşleri olmadığımı söylemek zorunda kaldığım andı” dedi.

Haberin Devamı