Dünya 7 yaşındaki çocuk için kiralık katil tutmaya çalıştı... 'Oltaya düşen ilk balık değil'

7 yaşındaki çocuk için kiralık katil tutmaya çalıştı... 'Oltaya düşen ilk balık değil'

Paylaş
7 yaşındaki çocuk için kiralık katil tutmaya çalıştı... 'Oltaya düşen ilk balık değil'

ABD'de yaşayan 17 yaşındaki genç kız, 7 yaşındaki bir çocuk için kiralık katil tutmaya karar verdi. Kiralık katil tutulan bir internet sitesine girerek tüm bilgileri birer birer veren genç kız, sitenin sahte olduğundan haberdar değildi. Kıskıvrak yakalanan 17 yaşındaki genç kız cinayete teşvikle suçlanırken, genç kızın kiralık katil tutma oltasına ilk düşen balık olmadığı ortaya çıktı.

ABD’nin Iowa eyaletinde yaşayan 17 yaşındaki genç kız, 7 yaşındaki bir çocuğu öldürmek için kiralık katil sitesinden birilerini tutmaya çalıştı. Neyse ki bu site yalnızca dalga geçme amacıyla açılmış bir siteydi ve çocuğa bir şey olmadı. 17 yaşındaki genç kız ise cinayet işlemeye teşvikle suçlandı.

Haberin Devamı

Iowa eyaletinde yayın yapan Des Moines Register gazetesinin haberine göre, bölge polisi kiralık katil tutmak amacıyla açılmış gibi gözüken sitenin sahibinden gelen bir ihbarla harekete geçti. Birileri siteyi son günlerde fazlaca ziyaret etmişti ve 7 yaşında bir çocuk için kiralık katil tutmak istiyordu.

Yapılan isteğin içerisinde çocuğun kişisel bilgileri, ismi, adresi ve onu nerede bulabileceklerine kadar çeşitli detaylar bulunuyordu.

Söz konusu siteden ilk kez kiralık katil tutulmuyordu. Daha önce de pek çok kişi bu siteden kiralık tatil tutmaya çalışmıştı. Her seferinde de sitenin sahibi, bu kişileri polislere bildirerek yakalatmıştı.

ÖLDÜRTMEK İSTEYEN 17, ÖLDÜRÜLMEK İSTENEN 7 YAŞINDA

Site sahibinden aldıkları bilgilerle birlikte kimlik tespiti yapan polis ekipleri, kiralık katil tutmaya çalışan kişinin 17 yaşındaki bir genç kız olduğunu ve gerçekten de 7 yaşında bir çocuğu öldürtmek istediğini ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Hemen cinayete teşvik suçuyla gözaltına alınan genç kızın cep telefonundan deliller de alındı. Şüpheli kızın, küçük çocuğun hayatı için gerçekten de bir tehdit oluşturduğunu belirlendi.

Neyse ki çocuğa ya da ailesine hiçbir şey olmadı. Sahte kiralık katil sitesinin sahibi Bob Innes, sitesinin ne kadar kötü dursa da bu tarz olaylarda birilerini öldürtmek isteyen kişilerin yakalanmasını sağladığını belirtti.

Innes, bu siteyi ilk olarak 2005 yılında okuldan arkadaşlarıyla birlikte kurduklarını anlatarak, “Bizi işe alır gibi kiralayın. Ağ trafiğinde olduğu gibi ‘vurmak’ ve erkekler… 4 kişiydik ve bunun komik olduğunu düşünüyorduk” şeklinde konuştu.

Kısa süre bu sitede eğlendikten sonra Innes ve arkadaşları bu sitenin varlığını bile unutmuştu. Birkaç yıl sonra 2008’de ise Innes, hala bu siteye sahip olduğunu hatırladı ve siteye ait posta adresini kontrol etmeye karar verdi. Gördükleri karşısında adeta şoke olmuştu. Posta kutusu, binlerce insandan gelen kiralık katil tutma istekleriyle doluydu.

Hiç kimse internetten kiralık katil tutacak kadar aptal değildir değil mi” diye konuşan Innes, olayın tam olarak böyle gerçekleştiğini söyledi. Bazıları pazarlık yapmaya bile çalışıyordu. Bu sırada Innes, sitesinin potansiyel suçlular için oldukça çekici bir yer olduğunu farketti. En azından onları kiralık katil tutma bahanesiyle kandırabilirdi. Innes bunun üzerine hemen siteyi tamamen bir parodi haline getirdi.

Haberin Devamı

Innes’in sitesinde müşteri hizmetleri ödülleri ve sahte müşteri referansları mevcuttu ve sitedeki herhangi bir reklama tıklandığı anda FBI’ın internet suçları sayfasına yönlendiriliyordu.

"OLTAYA DÜŞEN İLK BALIK DEĞİL"

Innes gayet ciddi kiralık katil istekleri de alıyordu. Gelen tüm bu bilgileri ise bekletmeden uygun polis merkezlerine iletiyordu. Sahte site, geçtiğimiz yıl 30’dan fazla kişinin tutuklanmasına ve bunlardan bazılarının hapse girmesine sebep oldu ve 17 yaşındaki genç kız, Innes'in deyimiyle 'oltaya düşen ilk balık' değildi.

2010’da Helen Kaplan isimli bir kadın, siteye başvuru yaparak ailesinden 3 kişinin öldürülmesini istedi. Tüm bilgileri birer birer vermişti. Bu da polisin onu yakalamasını kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

O zamanlar Kanada’da yaşayan Kaplan, burada tutuklanarak hapis cezasına çarptırıldı. 4 ay cezaevinde kalan Kaplan, tahliye edildikten sonra ise sınır dışı edildi.

Haftada yaklaşık 20 saati siteyi incelemekle geçirdiğini söyleyen Innes, bunun için herhangi bir ödeme almadığını ve yalnızca bağışlarla geçindiğini söyledi.

“Yetişkinlere ve çocuklara internetin kesinlikle güvenli bir yer olmadığını anlatmak için paylaşılabilecek pek çok faydalı bilgi var. Burada çok kötü insanlar da var” şeklinde konuşan Innes, tüm bunların 9 dolarlık bir internet sitesiyle ortaya çıktığından bahsetti.