Dünya 9 aylık kızını canice katletmişti... ABD bu idamı konuşuyor!

9 aylık kızını canice katletmişti... ABD bu idamı konuşuyor!

Paylaş
9 aylık kızını canice katletmişti... ABD bu idamı konuşuyor!

ABD'de dün gerçekleştirilen bir idam cezası ortalığı karıştırdı. Kimileri bu cezanın acımasız ve gereksiz olduğunu belirtirken kimileri ise bunun 20 yıl gecikmiş adil bir karar olduğunu savundu. Kurbanın akrabalarının idamın ardından söyledikleri büyük şaşkınlık yarattı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 2002 yılının aralık ayında soğuk bir kış günün yaşananlar ABD halkını adeta ikiye ayıracaktı. ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaşayan Benjamin Cole, oldukça normal bir güne uyandı. Evde kızı ile birlikte olan Cole, her zamanki gibi kahvaltısını yapıp video oyunu oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Video oyuna son derece odaklanan Cole, o an başka hiçbir şey ile ilgilenmek istemiyordu. Ancak evde baba ilgisi bekleyen bir bebek vardı. Cole'un 9 aylık kızı Brianna Victoria Cole, birden ağlamaya başladı.

Brianna'nın annesiyle ayrıldığı için kızına tek başına bakan Benjamin, oyundan başka bir şeyle ilgilenmemek için başta bu ağlamayı duymamazlıktan geldi. Brianna'nın ağlaması git gide artarken artık bu ses baba Cole'un sinirine dokunmaya başladı.

9 AYLIK KIZINI KORKUNÇ ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜ

Bir anlık öfkeyle yerinden kalkarak kızına bakmaya giden Cole, adeta aklını kaybetmişti. Cole, karnının üzerindeyken kızının ayak bileklerini tuttu ve onları başına doğru zorlayarak omurgasını kırdı. Kızını olduğu şekilde kanamaya bırakarak ölmesini sağlayan Cole, bunun ardından ekranın başına geçerek video oyunu oynamaya devam etti.

Haberin Devamı

Üzerindeki öfke geçtikten sonra ne yaptığının farkına varan Cole, kendi yaptıkları karşısında şok oldu ancak her şey için artık çok geçti. Cole, cinayetinin ardından polise giderek teslim oldu ve suçunu itiraf etti. Polise verdiği ifadede kendinde olmadığını söyleyen Cole işlediği cinayet ile ilgili, "Hayatımın geri kalanında yaptıklarımdan pişmanlık duyacağım" dedi.

MAHKEMENİN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Mahkeme karşısına çıkmadan Cole'a herhangi bir şartlı tahliye olmadan ömür boyu hapis cezası ile sonuçlanacak bir savunma anlaşması teklif edildi. Cole, bu teklifi reddederek teklifi kişisel çıkarlara karşı tam bir mantıksızlık eylemi olarak tanımladı.

Cole, davasının mahkemeye gitmesini istiyordu çünkü avukatlarına da hep anlattığı gibi bu "Tanrı'nın isteğiydi" ve onun hikayesi yaşadığı şehri bile değiştirerek, Tanrı'nın kalplerine dokunmalarını sağlayacaktı. Böylelikle Cole, serbest kalacaktı ama işler kendisinin planladığı gibi gitmedi.

Henüz bir akıl rahatsızlığı olduğu bilinmeyen Cole'un avukatı daha ilk mahkemeden hakimleri müvekkilinin 'dini kuruntular' yüzünden aklı başında olmadığını belirterek cezai ehliyeti olmadığına ikna etmeye çalışmasına rağmen savunma bir işe yaramadı. Mahkeme kendisi hakkında ölüm cezası verdi ancak Cole'un idam edilmesi için 20 yıl daha beklemesi gerekecekti.

Haberin Devamı

EN KARANLIK VE KİRLİ YERLE OTURARAK...

Kendisi için yazılan dilekçede Cole'un neredeyse hiçbir zaman hücresinden çıkmadığı ve sürekli hücrenin kirli, karanlık tarafında oturarak duvarı izlediği yazıldı. Kişisel temizliğini bile yapamayacak hale gelen Cole, yıllar boyunca bu hücrede ölümünü bekledi.

Cole'un avukatları ölümüne az kalan sürede şartlı tahliye kuruluna başvurular yaparak ölüm cezasının geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Akıl hastalarının infazının onaylanmadığını gösteren kamuoyu oylaması da dahil olmak üzere “gelişen etik kurallarına” dikkat çektiler.

İDAMINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Yapılan itirazlar ABD Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi ve Cole'un idamının 20 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Bir akıl hastasının idam edilmesine halk tarafından çokça tepki verilirken Brianna'nın akrabaları ise Cole'un 20 yıldır hayatta tutulmasını kınadı.

Haberin Devamı

Benjamin Cole'un idamı geçtiğimiz gün TSİ 18.06'da başladı. İdamdan sorumlu Justin Farris, Cole'un idamı ile ilgili dikkat çeken detayı açıkladı. Cole, ölümünden önce herhangi bir son yemek ya da bir seremoni istemedi. Saatler 18.11'i gösterdiğinde bilincini kaybettiği açıklanan Cole, 18.22'de ise ölü olarak ilan edildi.

EN AZ 20 YIL GEÇ KONAN TEŞHİS

Hapishane yılları hayatında geçirdiği en kötü dönem olan Cole'un durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyordu. Duruşma sonrası kendisine atanan avukatların kendisiyle iletişim kuramadıklarını söyledikleri Cole, çok kez psikolog ve psikiyatristlerle görüştürüldü ve kendisine 2008 yılında şizofreni tanısı konuldu.

Cole'un yaklaşık 20 yıldır tedavisiz bir şekilde bu hastalıkla boğuştuğu ortaya çıktı. Yani yaşadığı evlilikler, öldürdüğü kızı... Bu yaşadıklarının hiçbirinde Cole sağlıklı düşünemiyordu. Basit bir iletişim kurması bile neredeyse imkansız hale gelene kadar bu durum fark edilmemişti bile.

Şizofreni ve beyin lezyonu tanısı konulan Cole, yıllar boyu tam bir izolasyon içerisinde yaşadı ve kimseyle konuşmamakla birlikte yalnız tekerlekli sandalye kullandı. İddialara göre, Cole, işlediği suçlar yüzünden öldürüleceğini bile idrak edemiyordu.

Haberin Devamı

"20 YIL BOYUNCA HERKESİ KANDIRDI"

9 aylıkken öldürülen Brianna'nın teyzesi olan Donna Daniel, kaybettiği yeğeni için 20 yıl geciktiğini söylediği adaleti sağlayan mahkemeye teşekkür etti. Yeğeninin korkunç bir şekilde öldüğünü söyleyen Daniel, "O ise çok kolay bir şekilde öldü. Kolundan bir iğne yaptılar ve uyuyarak öldü. O, Brianna'ya hiç büyüme şansı bile tanımadı" dedi.

Brianna'nın dayısı olan Brian Young, "Bunca yıldır ne yaptığının çok da farkındaydı. Herkesi kandırdı ya da herkesi kandırdığını sandı. Bir şey diyeceğini bile düşünmedim" diyerek öfkesini dile getirdi. Daniel ise, "Bu başından beri her şeyin sahte olduğunun kanıtı" ifadelerini kullandı.

Cole'un avukatı ise müvekkilini "şizofreni ve beyin hasarı olan çok ağır bir akıl hastası biri" olarak tanımlayarak, Cole'un bugün neden öldürüldüğünün bile farkında olmadığını ifade etti.