Dünya ABD, 3 gün üst üste UFO düşürdü, Pentagon harekete geçti! Peki ardındaki gerçek ne?

ABD, 3 gün üst üste UFO düşürdü, Pentagon harekete geçti! Peki ardındaki gerçek ne?

Paylaş
ABD, 3 gün üst üste UFO düşürdü, Pentagon harekete geçti! Peki ardındaki gerçek ne?

ABD'nin üç gün üst üste tanımlanamayan bir cisim düşürdüğünü açıklaması, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Kimileri uzaylıların bir işi olduğunu düşünürken kimleri de suçu Çin'e atıyor. Peki UFO olaylarının ardındaki gerçek ne?

Posta.com.tr | ABD hükümeti ve Kanada, cuma günü Alaska üzerinde tanımlanamayan bir cisim düşürdüğünü duyurdu. Cumartesi ise Yukon bölgesinde ve pazar günü Michigan'da UFO düşürüldü. Her iki ülke de tanımlanamayan cisimlerin ne olduğunu bulmaya çalışıyor. Ancak Kanada'nın vahşi doğasında Alaska'nın son derece uzak Arktik kıyısında bu biraz zor olacak gibi görünüyor. 

Haberin Devamı

ABD'nin Çin'in casus balonunu düşürmesinin ardından yaşanan olaylar silsilesi, tüm dünyada büyük bir yankı buldu. Amerika'nın semalarında günlerce gezinen Çin balonu, halkta panik yaratırken ABD ve Çin arasındaki gerilimin de artmasına neden olmuştu. 

ALASKA, YUKON VE MICHIGAN'DA NELER OLDU?

Cuma günü ABD ordusu Arktik Okyanusu'nunun kıyısındaki Alaska'da tanımlanamayan uçan bir cisim düşürdü. ABD'nin Kuzey Komutanlığı'nın askerleri, Alaska'nın Deadhorse bölgesinde Alaska Ulusal Muhafızları, FBI ve yerel kolluk kuvvetleri ile objenin doğasını tanımlamaya çalıştı. 

Cumartesi günü, Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı'nın F-22 uçağı, ABD ve Kanada'nın katıldığı bir operasyonla Yukon bölgesinde uçan bir cisim düşürdü. Amerika'nın gönderdiği jetler Kanada uçaklarıyla birlikte uçan cismi takip etti. Ardından F-22 uçağı Kanada bölgesindeki uçan cisme füze göndererek düşmesini sağladı. 

Haberin Devamı

Pazar günü ABD, Huron gölü üzerindeki uçan bir başka tanımlanamayan cismi F-16 uçağı ile düşürdü. 

Pentagon

UÇAN CİSİMLER NEDEN HIZLA DÜŞÜRÜLDÜ?

Bu ayın başlarında Çin'e ait casus balon, ABD'nin üzerinde uzun süre dolaştı. Amerikalı yetkililerin balonu gözlemlemesi ve hakkında bilgi toplamasını sağlayadı. 60 bin fit yükseklikte uçan balon, hiçbir tehlikeli harekette bulunmuyordu. 

Michigan üzerinde uçan cisim, 20 bin fit yükseklikteydi ve kamu için potansiyel tehlike oluşturuyordu. ABD'li ve Kanadalı yetkililer, cuma ve cumartesi günü düşürdükleri cisimlerin sivil havacılığa potansiyel bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. 

Pentagon yetkilileri casus balondan düşecek parçaların yerdeki siviller için tehdit oluşturabileceğini söyledi. Ancak diğer cisimler su üzerinde ya da seyrek nüfuslu alanlarda görüldüğü için düştüğünde saçılacak parçalar fazla risk oluşturmuyordu. 

Casus balonu ayrıca dikkat çeken bir durum yarattı. ABD'nin tanımlanamayan uçan cisimleri vurma olayı nadir olsa da, balonun neredeyse iki hafta önce Amerikan semalarında görülmesinin ardından Çin ile gerilim yükseldi. 

DİĞER CİSİMLERİN CASUS BALONDAN FARKI NEYDİ?

Haberin Devamı

Amarikalı yetkilerin diğer cisimerin ne olduğu, amacı ya da kimin gönderdiği konusunda net bir fikri yok. Beijing hükümeti, balonun Çin'e ait olduğunu doğruladı ancak hava durumu araştırmaları için bölgede olduğunu söyledi. 

Beyaz Saray Sözcüsü John F. Kirby, Alaska'da düşürülen cismin Çin balonundan 'çok çok daha küçük' olduğunu söyledi. ABD'li yetkililer pazar günü düşürülen cismin sekizgen yapıya sahip ve sarkan iplerinin olduğunu söyledi. 

Çin'in casus balonu

CASUS BALON NE YAPIYORDU?

Hâlâ büyük bir gizem olan 'casus balonun amacı' hakkında yetkililerin henüz net bir bilgisi yok. Ancak balonun ABD'nin bilgilerini çalmak amacıyla orada olduğu düşünülüyor. Casus balonda iletişim cihazlarını bulan ve onları dinleyen sinyal anteni yer alıyordu. Ancak yetkililer balondaki bu antenin askeri telsizleri, sıradan cep telefonlarını ya da başka tür aramaları dinlemek için yapılıp tapılmadığını henüz bilmiyor. 

ÇİN'İN BİR OYUNU MU?

Amerikalı yetkililer, Çin'in tüm dünyadan istihbarat toplamak için keşif uydusu filosunda casus balon programı geliştirdi.Bazı yetkililer casus balon programının Pasifik  bölfesindeki Amerikan üsleri hakkında bilgi toplamak için kurulduğunu söylüyor. Washington'daki bazı yetkililer, ABD halkının Çin'in meydan okumasını yeterince ciddiye almadığını düşünüyor. Ancak balon krizi Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken'in Çin'e planladığı geziyi iptal etmesine neden oldu. Blinken, casus balon sorununun "ABD egemenliği ve uluslararası hukukun açık bir ihlali" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BALONUN ENKAZLARI NE OLACAK?

Donanma dalgıçları, 5 Şubat'tan beri balonun enkazını toplamak için çalışıyor. Çalışmaların günler sürmesi bekleniyor. Balonun kendisi ve bazı kabloları kurtarıldı. Ancak elektroniğin çoğu, altında taşınan balon yükündeydi ve şimdi okyanusun dibinde dağılmış durumdalar. 

Alaska ve Yukon'dan gelen enkazın da ABD istihbarat topluluğundaki uzmanlar tarafından incelenmek üzere FBI'ınyüksek teknoloji laboratuvarına götürüleceği düşünülüyor.