Dünya ABD ordusundan kaçıp Kuzey Kore'ye sığındı! 23 yaşındaki askerin sebebi tüm dünyayı karıştırdı

ABD ordusundan kaçıp Kuzey Kore'ye sığındı! 23 yaşındaki askerin sebebi tüm dünyayı karıştırdı

Paylaş
ABD ordusundan kaçıp Kuzey Kore'ye sığındı! 23 yaşındaki askerin sebebi tüm dünyayı karıştırdı

ABD ordusunda dünyayı şoke eden bir gelişme yaşandı. Travis King isimli 23 yaşındaki ABD askeri, geçtiğimiz aylarda sınırdan kaçarak Kuzey Kore’ye sığındı. Bu olay genç askerin neden böyle bir kaçışa teşebbüs ettiği hakkında büyük soru işaretlerini ortaya çıkardı. Son gelen bilgiler ışığında 23 yaşındaki askerin kaçışıyla ilgili kritik detaylar gün yüzüne çıktı.

Posta.com.tr | Güney Kore’de bulunan bir askeri üste görev alan Travis King, Kuzey Kore’ye kaçışıyla tüm dünyayı adeta şoke etti. İki ülke arasındaki silahsızlaştırılmış alanı geçerek Kuzey Kore’ye geçen King’in bu hareketi Güney Kore’deki yetkilileri şaşırttı.

Haberin Devamı

Kuzey Kore yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Travis King’in ABD ordusuna karşı büyük üzüntüler yaşadığını söyleyerek, King’in orduda istismara uğradığını ve ırkçılıkla uğraşmak zorunda kaldığını anlattı.

Genç askerin eşitsiz bir Amerikan toplumu olarak algıladığı şey karşısında hayal kırıklığına uğradığı iddia edilirken Kuzey Kore'ye kendisine güvenli bir sığınak sağlayacağı için sığındığı öne sürüldü.

KUZEY KORE'DEN KİNG'E YEŞİL IŞIK

King’in ordudan kaçışı, ABD ve Kuzey Kore’de büyük tartışmalara sebep oldu. ABD Ordusu, King'in kötü muamele ve ayrımcılık iddialarına yönelik bir soruşturma başlatırken, Kuzey Kore, ABD askeri sisteminde kusur olarak algıladığı şeyleri vurgulama fırsatını kaçırmadı.

Haberin Devamı

Kuzey Koreli bir yetkili, “Travis King'in kaçışı, ABD ordusu içindeki sistemik sorunların açık bir göstergesidir. Ona aradığı sığınağı sağlamaya hazırız” dedi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD ordusu yetkilileri de King’in iddialarına cevap vermekte gecikmedi. Ordu sözcüsü Tümgeneral John Smith yaptığı basın açıklamasında, ordunun bu tür iddiaları ciddiye aldığını ve tüm askerler için adil ve kapsayıcı bir ortamı desteklemeye kararlı olduğunu vurguladı.

Tümgeneral Smith, "Travis King tarafından öne sürülen iddialarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyoruz. ABD Ordusu hiçbir türde kötü muameleye veya ayrımcılığa müsamaha göstermiyor ve personelimizin esenliğini sağlamaya kendimizi adadık" dedi.

NÜKLEER ARINMA SÜRECİNİ YAVAŞLATTI

Şüphesiz ki King’in kaçışı hali hazırda sıkıntılı olan ABD-Kuzey Kore arasındaki gerilimi çok daha ileri bir noktaya tırmandırdı. Olayın Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için diplomatik çabaların sürdüğü bir zamanda meydana gelmesi iki tarafı da biraz daha temkinli olmaya itti.

Kuzey Kore hükümetinin sığınma arayan bir ABD askerini barındırmaya istekli olması, niyetleri hakkında soru işaretleri uyandırdı ve devam eden müzakereleri karmaşık hale getirme ihtimali üzerinde duruldu.

23 yaşındaki bir askerin 2 ülke arasındaki ilişkileri bu kadar gergin hale getirmesi tüm dünya tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. ABD ordusunun içerisindeki sıkıntılara ışık tutmuş olabileceği düşünülürken ilerleyen günlerde King’in kaderinin belirlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı