Dünya ABD'de harekat rahatsızlığı! Yine PKK'ya tek söz etmediler

ABD'de harekat rahatsızlığı! Yine PKK'ya tek söz etmediler

Paylaş
ABD'de harekat rahatsızlığı! Yine PKK'ya tek söz etmediler

Türk askerinin hain saldırıların ardından başlattığı Pençe-Kılıç operasyonu hız kesmeden devam ederken terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'deki ortaklarından biri olan ABD'den skandal bir açıklama geldi.

Posta.com.tr | Terör örgütü PKK/YPG, Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'ni kana buladı. 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Mehmetçik, teröristlere yönelik Irak ve Suriye'nin kuzeyine Pençe-Kılıç operasyonunu başlattı.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLER ABD'YE İSYAN ETTİ

Mehmetçik'in üzerine kabus gibi çöktüğü teröristler, Suriye'de kendilerinin ortağı olan ABD'ye isyan etti. YPG'nin sözde yöneticilerinden Mustafa Bali, ABD'nin kendilerini sırtından bıçakladığı bir karikatür paylaşarak teröristlerin bulunduğu zor durumu adeta özetledi.

ABD, yıllardır Suriye'de rejime ve DEAŞ'e karşı işbirliği içerisinde bulunduğu terör örgütü PKK/YPG'nin ateş altında kalmasının ardından skandal açıklamalara imza attı

ABD'DEN SKANDAL PENÇE-KILIÇ AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, resmi hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten başsağlığı diliyor. Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ’ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde Mehmetçik tarafından öldürülen teröristleri sivil olarak nitelendirip masumlaştırmaya çalışan ABD, Türkiye'ye başsağlığı dilese de NATO müttefikine sınırdan yapılan saldırılara karşı bir kınamada bulunmadı.

ABD'Lİ KOMUTANDAN SKANDAL SÖZLER: BAŞARINIZLA GURUR DUYUYORUZ

Geçtiğimiz günlerde ise ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis, Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG'li teröristlerin mezuniyet törenine katıldı.

Kendisini tanıtan Dennis, konuşma imkanı verildiği için teşekkür ederek, "Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için başarılı bir eğitimden geçtiniz" dedi. Dennis, teröristlere başarılarının devamını diledi.