Dünya ABD'de yine polis şiddeti! Silahsız ve hamile kadın...

ABD'de yine polis şiddeti! Silahsız ve hamile kadın...

Paylaş
ABD'de yine polis şiddeti! Silahsız ve hamile kadın...

ABD'nin Missouri eyaletinde polis, hamile ve silahsız olduğunu söylemesine rağmen bir kadına 5 el ateş etti. Korkunç anlar, görgü tanığı tarafından kayda alındı. Yapılan açıklamada kadının araba hırsızlığı şüphelisi olduğu belirtildi.

ABD'de araba hırsızlığı şüphelisi hamile kadın, polisten kaçmaya çalışırken silahsız olmasına rağmen 5 el ateş edilerek öldürüldü. Dehşete kapılan görgü tanığı, kadının silahsız ve hamile olduğunu söylemesine rağmen polis tarafından vurulduğunu ifade ediyor. Olayın tanığının videoda "Onu vurdular! Aman Tanrım, onu vurdular ve hala kelepçeliyorlar" diye bağırdığı duyuluyor.

Haberin Devamı

Polis , 26 yaşındaki şüpheli Leonna Hale'nin saat 20.00'de silahlı araba hırsızlığı ihbarına giden polisler tarafından vurulduğunu söyledi. Polis geldiğinde Leonna ve yanındaki erkek şoförle birlikteydi. Ancak kaçmaya çalışınca vuruldu. Yetkililer saldırıyı araştırıyor. 

Videoyu kaydeden tanık, Facebook'ta "ellerini havaya kaldırdığını ve elinde silah olmadığını göstermek için onlarla konuştuğunu" iddia etti. Görgü tanığı ayrıca Leonna'nın polise hamile olduğunu söylediği için sahaya çıkmayı reddettiğini söyledi. Tanık, Leonna'nın arabada silah olduğu konusunda uyardığını ve polise silah çekmediği konusunda ısrar ettiğini de ekliyor.